Eğitim Martin Luther Kimdir? Kısaca Hayatı, Eserleri Ve Ölümü

Martin Luther Kimdir? Kısaca Hayatı, Eserleri Ve Ölümü

14.02.2022 - 02:20 | Son Güncellenme:

Martin Luther kim olduğu ve hayatı merak edilen kişilerden biridir. Özellikle birçok kişi tarafından da sıklıkla araştırılan kişiler arasındadır. Bu bakımdan Martin Luther kimdir öğrenebilir ve hayatı hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Martin Luther kimdir? Kısaca hayatı, eserleri ve ölümü hakkında tüm detayları sizler için derledik.

Martin Luther Kimdir Kısaca Hayatı, Eserleri Ve Ölümü

Martin Luther, 1483 ile 1546 seneleri arasında yaşamış Alman profesör, teolog ve keşiştir.

Martin Luther Kimdir?

Martin Luther kim olduğu merak edilen kişilerden biridir. Protestanlık mezhebinin kurucusu olan Martin Luther 10 Kasım 1483 senesinde Almanya'da doğdu. Elfurt Üniversitesi'nde eğitim gören Luther 21 yaşında ilahiyat hayatına başladı. Aynı yıl içinde rahip olan Martin Luther 1524 yılında Protestanlık mezhebini kurdu. 1529 yılında Batı Medeniyetini İslam dininin yayılmasından korumak için Türklere karşı savaşı Hristiyanların vazifesi olarak bildirdi ve Türklere Karşı Savaşta eserini yazdı. 17 Şubat 1546 senesinde de kalp ve böbrek yetmezliğinden hayatını kaybetti.

Kısaca Hayatı, Eserleri ve Ölümü

Martin Luther 1483 senesi ile 1546 senesi arasında yaşamış Alman bir profesör, yazar ve teologdur. 1546 yılında kalp ve böbrek yetmezliği sonucu hayatını kaybeden Martin Luther birçok eser yazmıştır. Doksan Beş Tez, Köle Doğanlar, Seküler Otorite Sivil Yönetim, Hristiyan'ın Özgürlüğü ve Martin Luther'in Kısa İlmihali eserlerinin tümü Martin Luther tarafından yazılmış ve yayımlanmış olan eserlerdir. Martin Luther hayatı boyunca Tanrı ile olan ilişkisini sorgulamış ve inanç ile politik güç arasındaki ilişkileri araştırmıştır. 21 yaşında Rahip olan Martin Luther hala dini sorgulamasından dolayı Papa tarafından aforoz edildi. Yazmış olduğu kitaplar ile daha sonra tanınma fırsatı bulan Martin Luther'den kitaplarını reddetmesi istenir fakat o kitaplarını reddetmeden kendi isteği ile yazdığını savunur.