Eğitim MEB E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Ve E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi Öğrenci Bilgileri

MEB E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Ve E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi Öğrenci Bilgileri

25.06.2015 - 10:22 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi sayesinde hem veli hem de öğrenciler kolayca okul bilgilerine ulaşabilmektedirler. E-Okul veli bilgilendirme sistemi hakkında ayrıntılı bilgi ve E-Okul veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapılır haberimizde bulabilirsiniz.

MEB E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Ve E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi Öğrenci Bilgileri

E-Okul sistemi Milli Eğitim Bakanlığının kurduğu bir sistemdir. Ülkemizde gelişen internet teknolojisini çoğu kurum çok iyi bir şekilde kullanmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı da internet teknolojisi kullanan öğrenciler ve veliler için E-Okul sistemini geliştirmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı bu sistemi kurarken öğrencinin okulla ilgili bilgilerini internet üzerinden paylaşarak hem öğrencilerin görmesini hem de velilerin öğrencilerini internet üzerinden takip edebilmesini sağlamıştır. Bu sistem Türkiye de bulunan tüm resmi ve özel ilköğretim okullarını, orta öğretim okullarını, anaokullarını, özel eğitim kurumları ve liselerde öğrencilerin eğitim yaşantılarının başlayıp bitmesine kadar olan zaman içinde kullanılabilir. Bu sistem sayesinde veliler öğrencilerini internet üzerinden okula gitmeden çoğu okul bilgisine ulaşabilmektedir. Bu sistemde öğrencilerin devamsızlık bilgisi, not kartları, sınav sonuçları gibi birçok bilgi bulunmaktadır. Öğrenciler artık velilerinden devamsızlık ve sınav sonuçları gibi bilgileri saklayamayacaklar.

Haberin Devamı

E-Okul sistem 2 bölümden oluşmaktadır. Sadece velilerin ve öğrencilerin girebildiği E-Okul veli bilgilendirme sisteminde okuyan öğrencilerin okul ile alakalı bütün bilgileri bulunmaktadır. Bu bölümde öğrencinin devamsızlık bilgisi, not kartı, sınav sonuçları, proje ödevi hakkında bilgiler, dönem notu gibi bilgileri veliler ve öğrenciler ulaşabilmektedir. Bu bölüme girişi öğrencinin T.C. kimlik numarası ve öğrencinin okul numarasını girerek gerçekleştirebilirsiniz. E-Okul sisteminin bir diğer bölümü ise E-Okul yönetim bilgi sistemidir. Bu bölüm okul idarecilerinin ve öğretmenlerin girebildiği bir bölümdür. Okul yöneticileri bu bölümde öğrencileri nakil işlemlerini, kayıt yenileme ve silme işlemlerini yapabildiği gibi öğrenciler hakkında bilgileri de bu bölüme girmektedir. Öğretmenler ise bu bölüme öğrencinin devamsızlık bilgisini, not kartını ve sınav sonucu gibi bilgileri hepsini girmek zorundadır. Öğretmenler ve yöneticiler bu bölüme E-Okulun ana sayfasından Milli Eğitim Bakanlığının verdiği kullanıcı adı ve şifre sayesinde girebilmektedirler. E-Okul sisteminin ayrıca mobil telefonlar için uygulamaları da bulunmaktadır. Telefonunuza uygulamayı indirerek sisteme girişinizi yapabilirsiniz ve internet üzerinden yapabildiğiniz işlemlerin aynısını telefonlarınızdan gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

E-Okulun bölümlerinden birisi olan E-Okul veli bilgilendirme sistemi öğrencilerin ve velilerin girebildiği bir sistemdir. Bu bölüme giriş yapabilmek için sitenin üst tarafında bulunan veli bilgilendirme sistemi giriş bölümüne öğrencinin bilgilerini girmeniz gerekmektedir. İlk olarak öğrencinin T.C. kimlik numarası ve öğrencinin okul numarasını sisteme girmeniz gerekmektedir. Son olarak resimde gördüğünüz güvenlik kodunu gerekli yere girdikten sonra giriş linkine basarak sisteme girişinizi yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra öğrencinin okul bilgilerine kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Sistemden öğrenci ile ilgili öğrenebileceğiniz bilgilerin başında öğrencinin devamsızlık bilgisi, not kartı, sınav tarihleri, sınav sonuçları, proje ödevi hakkında bilgiler, dönem ödevi hakkında bilgileri öğrenebilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sistemi sayesinde veliler öğrencilerin hangi gün okula gidip gitmediklerini sisteme girerek öğrenebilirler.

Haberin Devamı

E-Okul sisteminin bir bölümü de E-Okul yönetim bilgi sistemidir. E-Okul yönetim bilgi sistemi sadece okul yöneticilerinin ve öğretmenlerin girebildiği bir sistemdir. Öğretmenler ve idareciler bu sisteme girebilmek için sitenin sol tarafında bulunan e-okul yönetim bilgi sistemi giriş bölümüne bazı bilgileri girmesi gerekmektedir. Öğretmenler ve yöneticileri Milli Eğitim Kurumlarından aldıkları kullanıcı adı ve şifrelerini bu bölüme girdikten sonra son olarak da güvenlik kodunu gerekli yere girmelidir. Sisteme giriş yaptıktan sonra yöneticiler öğrencilerin nakil işlemlerini, kayıt yenileme ve kayıt silme işlemleri gibi işlemlerin hepsini gerçekleştirebilmektedir. Öğretmenler ise sisteme giriş yaptıktan sonra öğrencilerin devamsızlık bilgisi, sınav sonuçları, not kartı, dönem ödevi bilgilerini sisteme girmektedir.