Eğitim MEB EBA kurs hizmeti ayrıntıları!

MEB EBA kurs hizmeti ayrıntıları!

12.08.2016 - 14:33 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı eğitimde devrim yaratıyor. Türk eğitim sistemi MEB’in EBA kurs portalı hizmeti ile daha çağdaş bir yapıya kavuşuyor. Milyonlarda ilkokul, ortaokul ve lise düzeyi öğrencisi MEB EBA kurs portalını kullanıyor.

MEB EBA kurs hizmeti ayrıntıları

Milli Eğitim Bakanlığı’nın son yıllarda hızla gelişen teknoloji ile birlikte sanal ortam üzerinde hizmete açmış olduğu online hizmetler aracılığı ile artık öğrenciler, daha çağdaş ve daha modern hizmetlerden yararlanabilme imkanına sahip olabiliyor. Özellikle de günümüz mobil akıllı cihaz teknolojileri ile birlikte çok küçük yaşlardan itibaren internet ortamı ve sunduğu fırsatlar ile iç içe bir gelişim süreci içerisinde olan öğrencilerin, internetin sağladığı fırsatlardan elektronik ortamda eğitimlerinde de etkin şekilde yararlanabilmeleri sağlanıyor. Bu kapsamda elektronik ortam üzerinden öğrencilerin okul dışı kurs takviyesi alabilmesini sağlayan online e-kurs alabilmelerine yardımcı olacak EBA kurs portalı hizmet veriyor. Öğrenciler artık internet ortamına erişim sağlayabildikleri her noktadan son derece pratik bir şekilde Milli Eğitim Bakanlığı’nın kendilerinin hizmetine sunmuş oldukları dijital ortam üzerindeki bu eğitim kaynağı portalı Eğitim Bilişim Ağı’nı kullanarak, okul derslerini destekleyici farklı anlatım tarzlarının hakim olduğu e-kurs hizmetlerinden yararlanabilme şansına sahip olabiliyor.

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!

EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı bu avantajları ile öğrencilerin okul derslerinde başarılı olmalarının dışında, eğitimlerini tamamladıklarında kaliteli bir eğitimle hem kendisi hem de vatanı için çizeceği kariyere göre son derece başarılı bir vatandaş olabilme şansına sahip olmasını sağlıyor. Türk eğitim sisteminin daha çağdaş ve daha modern standartlara ulaşabilmesine yardımcı olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı henüz çok yeni bir sanal portal olmasına karşın 2015-2016 eğitim öğretim yılı içerisinde ilköğretim ve ortaöğretim düzeyinde eğitim alan milyonlarca öğrenci tarafından yoğun olarak kullanıldı. Eğitime dair her türlü içerik ve kaynağın her aldığı bu sanal eğitim ağı portalı için giriş işlemleri öğretmenler ve öğrenciler kendileri için oluşturulan EBA giriş ekranı üzerinden son derece pratik bir şekilde yapabilmektedir.

Öğrencilerin alternatif anlatım tarzlarından yararlanabiliyor olması okulunda ders öğretmeninin anlatımıyla anlamadığı veya eksik kaldığı konuları anlamadan geçmek yerine, iyi bir şekilde anlayarak geçebiliyor. Bu şekilde MEB EBA kurs portalı öğrencilerin ezberci eğitim yapısından uzaklaşarak, anlamaya dayalı bir eğitim yapısında, eğitimlerini sürdürebilmesini sağlıyor. Bu şekilde öğrencilerin okuldaki dersleri sırasında anlamadıkları veya eksik kaldıkları ders ve konuları etkin bir şekilde tamamlayarak, eğitim yaşamlarında çok daha yüksek başarılara ulaşabilme şansına sahip olabilmesini sağlıyor. Öğrencilerin okul dışı ders takviyesi alabilmesin hedefleyen Eğitim Bilişim Ağı sanal projesi ile birlikte Türkiye’de öğrenciler çok daha çağdaş ve çok daha modern bir yapıya kavuşuyor.

MEB EBA kurs portalı üzerinde yer alan bu üniversite sınavlarına hazırlık uygulamaları öğrencilerin sınıf seviyelerine uygun olarak hazırlandığı gibi Bakanlar Kurulu kararı ile kapatılan dershanelerden dolayı bu alanda ortaya çıkan boşluğun öğrencileri etkilememesini sağlamaktadır. Öğrencilerin internet teknolojilerinden yararlanarak okullarındaki derslere ek olarak ek ders takviyesi alabilme imkanına sahip olabilmelerine yardımcı lan EBA kurs portalı uygulaması oldukça yoğun şekilde kullanılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın dijital teknolojiyi temel alan çalışmaları ışında eğitimde yeni bir dönem başladı.