Eğitim MEB EBA kurs portalında öğrencileri zengin bir ders kaynağı bekliyor!

MEB EBA kurs portalında öğrencileri zengin bir ders kaynağı bekliyor!

18.08.2016 - 09:00 | Son Güncellenme:

MEB EBA kurs portalında öğrencileri zengin bir ders kaynağı bekliyor. Milyonlarca ilk ve orta öğretim öğrencisi artık MEB EBA kurs portalında okul dışı ders desteği alabiliyor. Üniversiteye giriş sınavlarına hazırlanan öğrenciler içinde seviyelerine uygun e-kurs uygulamaları MEB EBA kurs portalında yer alıyor.

MEB EBA kurs portalında öğrencileri zengin bir ders kaynağı bekliyor

Türkiye’de eğitim alanında devrim niteliğinde sanal hizmetler ve projeler uygulayan Milli Eğitim Bakanlığı, Türk eğitim sürecinin içerisinde geçmiş olduğu değişim ve gelişim aşamasında kesinlikle öğrencilerin çağdaş ve daha modern standartlarda bir eğitim ile eğitim yaşamlarını tamamlayabilmeleri sağlanıyor. Özellikle de her geçen gün hızla gelişen teknoloji ile birlikte çok erken yaşlardan itibaren teknoloji ile tanışan öğrencilerin interneti artık eğitimlerine katkı sağlaması amacı ile de güvenli ve zengin EBA kurs portalı hizmeti sunulmaya başlandı.

Haberin Devamı

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!

EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternete erişim sağlayabilen her öğrenci ister bilgisayardan isterde akıllı cihazlar üzerinden Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sanal ortam üzerinde hizmete açılan EBA kurs portalında yer alan ders ve müfredat içeriklerinden yararlanabilme şansına sahip olunabiliyor. Bu sebep dolayısı ile de elektronik ortam üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın Eğitim Bilişim Ağı, eğitim alanında son derece modern ve gelişmiş bir yapı sunarak, öğrencilerin eğitim yaşamlarında çok daha yüksek başarılara ulaşabilme şansından yararlanabilmeleri sağlanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın elektronik ortam üzerinde yer alan online EBA kurs portalı içerisinde 2016-2017 eğitim öğretim dönemi için bakanlığın hazırlamış olduğu güncel müfredatta yer alan her bir ders ve konu yer alıyor. Özellikle de akademik personeller, eğitime gönül vermiş firmalar tarafından hazırlanan bu müfredat derslerindeki farklı anlatım tarzları, öğrencilerin farklı anlatım tarzlarından yararlanarak, dersi anlamadan geçmemesi konusunda yardımcı oluyor. Elektronik ortam üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı milyonlarca öğrencinin üniversiteye giriş sınavlarına hazırlık çalışmalarında da seviyelerine uygun destek alabilmeleri konusunda çok önemli bir katkı sağlıyor.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın akademik kadrosunun dışında eğitime gönül vermiş olan firmaların ve aynı zamanda da MEB EBA kurs portalını kullanan öğretmenlerin hazırlamış oldukları ders içerik ve kaynakları bu portal üzerinde yer alıyor. Öğretmenler ve öğrenciler kendileri için oluşturulan EBA giriş ekranı üzerinden son derece pratik bir şekilde giriş yapabilmektedir. Elektronik ortam üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın Eğitim Bilişim Ağı uygulaması üzerinde bakanlığın eğitim yılı için hazırlamış oldukları müfredatta yer alan tüm ders ve konular hakkında farklı anlatım tarzlarından eğitim ve ders içerikleri bulunuyor.

Haberin Devamı

Türkiye’de Bakanlar Kurulu kararı ile tüm dershanelerin kapatılması ile birlikte öğrencilerin okul derslerine takviye olarak alabilecekleri bir ek ders olanağının kalmaması okul başarılarında önemli derecede olumsuz etkilere yol açıyordu. Dershanelerin kapatılması öğrenciler üzerinde yaratmış olduğu olumsuz durumların ortadan kaldırılabilmesi amacı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından EBA kurs portalı ile ek ders hizmetleri sunulmaya başlandı. Hem bu eğitimlerine katkı sağlaması nedeni ile hem de doğrudan Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi bir sanal eğitim portalı olması nedeni ile de milyonlarca gelişim çağında olan ilköğretim ve ortaöğretim öğrencisinin velileri, Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı uygulamasını kullanmalarına izin vermelerine neden oluyor.