Eğitim Muallim Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Muallim Kime Denir?

Muallim Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Muallim Kime Denir?

15.06.2021 - 12:40 | Son Güncellenme:

Muayene kelimesi eski dönemlerde kullanılan ve eğitim öğretim için değerlendirilen sözcükler arasında geliyor. Günümüzde çok fazla kullanamamak ile beraber, eş anlamlı kelimeleri daha fazla öne çıkmaktadır. Peki, muallim ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Muallim kime denir? İşte bu kelime üzerine merak edilenler.

Muallim Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Muallim Kime Denir

Muallim kökeni Arapça olan ve Türkçede eski zamanlarda çok fazla kullanılan bir sözcüktür. Günümüzde ise yerini eş anlamlı yeni bir sözcük almış olarak eğitim kurumları adına değerlendirilir. 

Haberin Devamı

Muallim TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Muallim Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldığı vakit, ‘Öğretmen’ karşılığını buluyor. Bütün farklı eğitim kurumları açısından, değişik konularda eğitim veren pek çok eğitmen için eski dönemlerde muallim kelimesi kullanılırdı. Ancak günümüzde bu kelime yerine öğretmen sözcüğü öne çıkıyor.

Muallim Kime Denir?

Herhangi bir konu hakkında diplomalı eğitim almış olarak öğretim gösteren kişilere muallim denir. Özellikle Okullardaki öğretmenler için eski dönemlerde kullanılan bir kelime olduğunu dile getirmek mümkün. İlköğretim yılı lise ile beraber üniversite üzerinden ortak şekilde bu kelime eski dönemlerde kullanılmaktaydı.