Eğitim Müzikal Nedir? Müzikalin Özellikleri Nelerdir?

Müzikal Nedir? Müzikalin Özellikleri Nelerdir?

28.03.2021 - 04:23 | Son Güncellenme:

Müzikallerin kendilerine özgü bir olay örgüsü bulunmaktadır. Bu olay örgüsü içerisinde danslar, müzik ve çeşitli diyaloglar yer alır. Bu eğlenceli sahne gösterileri insanlar tarafından çok sevilmektedir. Müzikal nedir? Müzikalin özellikleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Müzikal Nedir Müzikalin Özellikleri Nelerdir


Müzikal, Müzikal tiyatro ve müzikal film olmak üzere iki farklı kategoriye ayrılmaktadır. Bir sahne sanatları ya da gösteri sanatı olarak da bilinmektedir. Film şeklinde ya da insanları eğlendiren sahne gösterileri şeklinde olabilmektedir.

Müzikal Nedir?

Müzikal, tiyatro kültürünün müzik ile birleştirilmesidir. Müzikal tiyatro içerisinde dans, müzik ve şarkılar bir arada bulunmaktadır. İlk modern müzikal tiyatro New York şehrinde sergilenmiştir. İlk müzikal tiyatroların tarihi 1920'li yıllara kadar gitmektedir.

İlk gösterime giren ve müzikal tarihinde önemli bir yere sahip olan New York'ta gösterime girmiş Broadway ile Londra'da West End Tiyatrosudur. Bu iki şehir ile iki tiyatro müzikaller açısından günümüzde de hala önemli bir yere sahiptir.

Müzikal ilk defa tiyatro içerisinde ortaya çıkmıştır. Zaman içerisinde ise tek başına bir tiyatro sanatı haline gelmiştir. Bunun sonucunda müzikal turneleri düzenlenmiş ve gösteriler kayıt altına alınmıştır. Günümüzde tüm ülkelerde başarılı müzikaller sergilense de müzikalin ana vatanı Amerika ile İngiltere olarak bilinmektedir.

Müzikalin Özellikleri Nelerdir?

Müzikal tiyatrolar kendi arasında da farklı çeşitlere ayrılmaktadır. Bunlar;

Haberin Devamı

Opera: İlk opera Renuccini'nin yazmış olduğu ve 1594 yılında Peri'nin bestelediği Euridice olmuştur. Bu opera sanat çevreleri tarafından heyecanla karşılanmıştır.

Operet: Operet ile opera birbirine çok benzer. Ancak operet de söylenen sözcüklerin bir kısmı müzikli diğer kısmı ise müziksiz olarak söylenmektedir.

Revü: Operet sanatının alay yolu ile anlatılması ve farklı bir mizah anlayışı olan türüdür.

Melodram: Bu müzikal çeşidinde izleyiciler bir duygudan diğerine çok hızlı bir şekilde geçiş yapar.