Eğitim Normie Ne Demek? Normie Kime Denir?

Normie Ne Demek? Normie Kime Denir?

28.05.2022 - 13:48 | Son Güncellenme:

Sosyal medyanın en çok kullanılan terimlerinden birisi olan ve özgün olamayan kişileri tanımlamak için kullanılmış olan Normie kelimesi hakkında merak edilenleri derledik. Toplumun tamamının hareketlerine göre davranan, kendi özgün fikirlerini yansıtamayan ve alışılmışın dışında hiçbir şekilde çıkmayan, Normie kişileri hakkında detaylar.

Normie Ne Demek Normie Kime Denir

 Özellikle Instagram'da karşılaşabileceğiniz terimlerden birisi olan Normie, 'normal' kelimesinin ek almış şekilde alaycı bir şekilde getirilmesini ifade eder. Kelime anlamı olarak 'kendi fikri olmayan ve topluma göre hareket eden kişi' olarak tanımlanır.

Haberin Devamı

 Normie Ne Demek?

 Normie, toplumun içerisinde aykırı olmaktan çekinen bireyleri tanımlamak için kullanılır. Amerika'da ortaya çıkan bir kelime olmakla beraber sosyal medyada bu tanım daha fazla duyulur. Kendine has düşüncenin olmaması ve kişinin sözü söylenen kişi tarafından 'sıradan' bulunması durumunda kelime kullanılır.

 Normie Kime Denir?

 Normie, içinde bulunduğu toplumun öncelik ve beklentilerine uygun davranan; popüler olan her şeyi uygulayan ve özgün olmayan bireyler için kullanılır. Farklılıktan kaçınan bireyler için de sosyal medyada bu sözcük kullanılabilir. Sosyal medyada çok fazla vakit geçiren kişiler için de kelimenin söylendiğini duymak mümkündür.