Eğitim Nöropatik Ağrı Nedir, Neden Olur? Nöropatik Ağrı Nasıl Geçer, Tedavisi Nasıl Yapılır?

Nöropatik Ağrı Nedir, Neden Olur? Nöropatik Ağrı Nasıl Geçer, Tedavisi Nasıl Yapılır?

18.03.2021 - 02:05 | Son Güncellenme:

Vücudumuzda meydana gelebilecek çok çeşitli ağrı türleri bulunmaktadır. Nöropatik ağrı da bunlardan biridir. Nöropatik ağrı nedir? Nöropatik ağrı iyileşir mi? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Nöropatik Ağrı Nedir, Neden Olur Nöropatik Ağrı Nasıl Geçer, Tedavisi Nasıl Yapılır

Vücudumuzda zaman zaman acısını dindirilemeyen ağrılar çekeriz. İşte bu aralar nöropatik ağrılar olarak isimlendirilmektedir. Ağrı sistemindeki bir bozukluktan dolayı meydana gelebilmektedir. Vücudumuzun çeşitli bölgelerinde meydana gelebilmektedir.

Nöropatik Ağrı Nedir?

Nöropatik ağrı, ağrı iletimi sinirlerinde ortaya çıkmakta olan ve ağrı kesicilerle de dindirilemeyen ağrı sendromudur. Karmaşık bir ağrı sendromudur. Ağrı sistemindeki bir bozukluktan dolayı meydana gelebilmektedir. Omurilik, beyin ya da kol ve bacaklardaki sinirlerde dolayı ortaya çıkabilmektedir. Çeşitli tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Ancak bu tedavi yöntemleri kesin sonuç vermemektedir.

Nöropatik Ağrı Tedavisi Nasıl Yapılır?

Nöropatik ağrının kesin bir tedavisi bulunmamaktadır. Bu ağrının tedavisi kişiden kişiye göre değişiklik göstermektedir. Tedaviler iki temel ana grupta ele alınabilir. Kimi kişilerde ilaçlar etkili olurken kimi kişilerde ise bazı bedensel aktiviteler etkili olabilmektedir. Hangisinin geçerli olacağını bilmek adına kişinin kendini tanıması ya da hastanede bazı araştırmalar yaptırması gerekmektedir.