02.04.2021 - 13:17 | Son Güncellenme:
Günümüzde insan sağlığını tehdit eden tehlikeli hastalıklar vardır. Nükleer tıp ile birlikte bu hastalıkların erken teşhisi yapılmaktadır. Nükleer tıp bundan dolayı çok önem teşkil etmektedir.
Nükleer Tıp Nedir?
Radyoaktif maddeler ile birlikte kalp hastalığı, kanser hastalığı gibi hastalıkların erkenden teşhis edilmesini sağlayan tıp terimidir. Nükleer tıp günümüzde tercih edilme sıklığı da artmıştır. Günümüzde nükleer tıp ile birlikte pek çok tedavi seçeneği geliştirilmiştir. Hastalıklar nükleer tıp ile birlikte erkenden teşhis edilmiştir. Hastalığın tedavisinin şiddeti de yine nükleer tıp ile birlikte yapılmaktadır.
Nükleer Tıp Nasıl Yapılır?
Nükleer tıpta görüntüleme teknikleri bulunmaktadır. Hastalara içecek ya da yiyecekler damar yolu ile birlikte verilir. Damar yolu ile aynı zamanda düşük dozda olan radyoaktif maddeler verilir. Bu şekilde hastanın vücut röntgeni belirlenmiş olur. Verilen madde hastanın hedeflenen dokusuna doğru gider. Bu şekilde görüntülenme işlemi gerçekleşmiş olur.
Nükleer Tıp Ne Kadar Sürer?
Nükleer tıp büyük bir titizlik ile yapılır. Hasta çekim odasına getirilir ve damar yolu ile verilen radyoaktif maddeler ile birlikte yaklaşık olarak 40 ila 45 dakika arasında işlem devam eder.
Nükleer Tıpta Nelere Bakılır?
Nükleer tıpta hastanın kalbine ve diğer dokularına doğrudan görüntülenme işlemi yapılır. Böylece hastalıkların olup olmadığı önceden tespit edilmiş olur.