Eğitim Ö İle Biten Kelimeler Nelerdir? Sonu Ö Harfi İle Biten Kelimeler Listesi

Ö İle Biten Kelimeler Nelerdir? Sonu Ö Harfi İle Biten Kelimeler Listesi

09.10.2021 - 03:19 | Son Güncellenme:

Ailecek sevilen kelime oyunlarında harf harf takip edilen ve araştırılan kelimeler bulunmaktadır. Bu kelimeler harf sayısına, hangi harf ile başladığına ve hangi harf ile bittiğine göre farklılıklar göstermektedir. En çok merak edilen ve yüksek puan kazandıran ve içinde Ö harfi bulunan kelimeler merak konusu olmaktadır. Peki, son harfi Ö olan kaç tane kelime bulunmaktadır? Ö ile biten kelimeler nelerdir? İşte, sonu Ö harfi ile biten yerli ve yabancı kelimeler.

Ö İle Biten Kelimeler Nelerdir Sonu Ö Harfi İle Biten Kelimeler Listesi

Kelime oyunlarının en çok puan kazandıran harflerinden bir tanesi Ö harfidir. Bu kapsamda oyuncular Ö harfi ile ilgili detaylı araştırma yapmaktadır. Ö harfi ile biten TDK verileri bulunmaktadır. Bu verilerin detaylı irdelenmesi sonucu çoğu kelime dilimize Fransızcadan geçmiş olan kelimelerdir.

Ö ile Biten Kelimeler Nelerdir?

Türkçemizde Ö harfi ile biten kelime sayısı diğer harflere nazaran daha az bulunmaktadır. Bu kapsamda kaç harfli olursa olsun Ö harfi ile biten bütün kelimeleri değerlendirmek gerekmektedir.

Sonu Ö Harfi ile Biten Kelimeler Listesi

Ö ile biten kelimelerin birçoğu yansıma ya da yabancı kelimeler arasında bulunmaktadır. Öhö, mesö, mösyö, banliyö ve pengö kelimeleri Ö harfi ile biten kelimeler listesindendir. Bunların yanı sıra Latince olarak bilinen anapnö, gelegö, dispnö, karabö, içgüyö, sarıbö, oligopnö, göçö, öpnö, pesö ve örö kelimeleri diğer kelimeler arasında sayılmaktadır. Ancak bu kelimeler ile günlük konuşma dilinde fazlaca rastlanılmamaktadır.