Eğitim Öğretmen seminerleri online yapılacak

Öğretmen seminerleri online yapılacak

24.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, dün katıldığı bir televizyon yayınında eğitim gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Öğretmen seminerleri online yapılacak

Bakan Özer, öğretmenlerin 2022-2023 eğitim öğretim yılı yaz dönemi seminerlerinin Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden uzaktan eğitim yöntemiyle yapılacağını bildirdi. Deprem nedeniyle diğer illere nakil yaptıran 85 bin öğrencinin bölgeye geri döndüğünü kaydeden Özer, en fazla dönüşün depremden en çok etkilenen illere olduğunu dile getirdi.  

Haberin Devamı

45 bin öğretmen atamasına da değinen Özer, OECD’nin hazırladığı Türkiye raporunda son 20 yılda eğitimde alınan mesafeye yer verildiğini belirterek, şunları söyledi: “Türkiye, eğitimde eğitim çağı nüfusunun tamamını eğitim sistemine dahil ederken, büyük bir başarı sağlarken diyor ki aynı zamanda bunu kaliteye rağmen yapmadı. Mesela öğretmen başına düşen öğrenci sayısını ciddi bir şekilde azaltarak OECD ortalamasına yaklaştırdı. Hatta lisede OECD ortalamasından bile daha iyi noktaya geldi. Bu nasıl oldu? Her yıl atanan öğretmenlerle oldu.”

2000’li yıllarda 500 bin civarında öğretmen varken şu anda 1 milyon 250 öğretmenin görev aldığını belirten Özer, öğretmenlerin yüzde 75’inin son 20 yılda atandığını kaydetti ve ekledi: “Bu ne demektir? Türkiye bu kalite odaklı büyümesini sürdürecek, dolayısıyla sürekli öğretmen ataması olacak.”