Eğitim Öğretmenlerle randevuyla görüşülebilecek

Öğretmenlerle randevuyla görüşülebilecek

05.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2023-2024 eğitim öğretim yılı mesleki çalışma döneminin başlaması dolayısıyla dün Eğitim Bilişim Ağı (EBA) canlı yayınında öğretmenlere hitap etti.

Öğretmenlerle randevuyla görüşülebilecek

Tekin, öğretmenlerin sınıfta ve okulda kendi hukuklarının korunması açısından sınıf tekrarı başta olmak üzere devamsızlıkların, okul terklerinin azaltılması gibi konularda söz sahibi olması için gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi. Tekin, şunları dedi:

Haberin Devamı

CEP TELEFON YASAĞI

“Bundan böyle velilerimizin, okul içerisinde öğretmenlerimizle eğer bir şey görüşmek istiyorlarsa randevu takvimi içinde görüşmesini arzu ediyoruz. Disiplin uygulamaları anlamında özel hayatın gizliliği anlamında karşı karşıya kaldıkları problemleri çözmeleri için cep telefonlarıyla ilgili düzenlemelerimizi yaptık. Yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerimizin sınıflarda cep telefonu kullanmalarını engelledik” dedi. Tekin, öğretmenlerden de cep telefonlarını zorunlu olmadıkça derslerde kullanmamalarını istedi.

Eğitim Bilişim Ağı’nı (EBA) tekrar zenginleştireceklerini bildiren Yusuf Tekin, madde bağımlılığıyla ilgili daha hassas olunmasını gerektiğini, bu konudaki duyumların vakit geçirmeden ilgili kurumlarla paylaşılmasına dikkat çekti.

Haberin Devamı

DEPREME KARŞI ÖNLEM ALINDI

Bakan Tekin, Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaşandığı bölgede eğitim öğretim sürecine ilişkin ciddi tedbirler aldıklarını açıkladı. Bölgede yıkılan, hasar gören dersliklerin yeniden yatırım programına alınması için planlamaları yaptıklarını belirten Tekin, deprem bölgesindeki öğretmenlerin konaklamalarıyla ilgili de tedbirler aldıklarını kaydetti.