Eğitim Oz Nedir? Oz Ölçü Biriminin Ml Karşılığı Nedir?

Oz Nedir? Oz Ölçü Biriminin Ml Karşılığı Nedir?

01.03.2021 - 17:14 | Son Güncellenme:

Oz bir çeşit ölçü birimidir. Genel olarak sıvılar için kullanılır. Dünyanın farklı yerlerinde pek çok sayıda ölçü birimi kullanılabilir. Üstelik bu ölçü birimleri benzer şeyleri de ölçer. Örneğin genelde sıvı ölçü birimleri için litre kullanılır. Fakat oz da bir çeşit sıvılar için ölçü birimidir. Bu bakımdan anlamının bilinmesinde fayda vardır. Bu nedenle oz nedir sizler için derledik.

Oz Nedir Oz Ölçü Biriminin Ml Karşılığı Nedir

Oz ölçü birimlerinin tüm dünyada ortak bir noktası vardır. Tüm dünyada kağıt bardaklar oz ölçü birimi ile belirlenmiştir. Bu bakımdan tüm dünyadaki kağıt bardakların boyutları standarttır. Bu ölçü biriminin de mililitre karşılığı da bulunmaktadır.

Oz Nedir?

Oz genel olarak karton bardak sektörü için ortaya çıkarılmış bir birimdir. Karton bardaklar ilk çıktıkları anlardan itibaren her daim aynı olması sağlandı. Bu bakımdan farklı yapılmaması ve üretilmemesi adına da oz adında bir ölçü birimi geliştirildi. Bu bakımdan oz ölçü birimi sadece karton bardaklara özeldir. Günümüzde de farklı amaçlar için de kullanılmaktadır. Yine de ortaya çıkış hikayesi bakımından oz için karton bardak ölçüsü denebilir.

Oz Ölçü Biriminin Karşılığı Nedir?

Litre ve mililitre ölçü birimleri en sık kullanılanlardır. Bu bakımdan oz ölçü birimleri ile birbirinden karşılaştırılmaları yapılabilmektedir. 1 litrenin binde birine mililitre adı verilmektedir. Bu bakımdan oz daha çok küçük sıvılar için ölçü birimidir.

Karşılaştırılması da litre cinsinden değil mililitre cinsinden yapılır. 1 oz ml = 29 ml olarak belirlenmiştir. Yani bir oz 29 mililitre de denilebilir. Tabi ki de bu katlar eş sayıda olarak artmaktadır. Örneğin 2 oz ml = 59 ml olarak bilinmektedir. Bu durumun üç, dört ve sonsuza kadar aynı şekilde gitmektedir. Oz miktarı kadar 29 ile çarpmak onun mililitre cinsini verir.