Eğitim Özümleme Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek? Özümleme Yapmak Nedir?

Özümleme Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek? Özümleme Yapmak Nedir?

01.06.2021 - 15:01 | Son Güncellenme:

Özümleme kelimesi günümüzde birçok farklı alanda kullanılmaktadır. Bu bağlamda ortak bir anlam üzerinden ifade sahibi olduğunu söylemek mümkündür. Peki özümleme nedir, TDK sözlük anlamı ne demek? Özümleme yapmak nedir? İşte merak edilen tüm detaylar.

Özümleme Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek Özümleme Yapmak Nedir

Özümleme hem insan açısından hem de fen alanında birçok yapıda kullanılmaktadır. Amacına bağlı olarak değişik yerlerde tek başına ya da cümle içerisinde değerlendirilebilir.

Haberin Devamı

 Özümleme TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

 Bireyin karşılaşmış olduğu yeni bir durumu veya nesneyi, daha önceden meydana getirdiği mevcut şema üzerinden, var olan bilgiyle değerlendirerek uyum sağlaması özümleme olarak bilinir. Aynı zamanda irdeleme ve inceleme ile beraber, olayın daha derinine gitmek şeklinde anlatmak mümkün.

 Özümleme Yapmak Nedir?

 Özümleme ile beraber aynı zamanda özümleme yapmak şeklinde fen bilimleri üzerinden bir anlamı bulunmaktadır. Herhangi bir organizmanın dışarıdan almış olduğu bileşenleri, kendi vücudunda bir araya getirmesiyle üretim gerçekleştirmesine özümleme denir. Böylece canlı bir organizma dışarıdan elde ettiği farklı unsurlar eşliğinde yeni bir oluşum ortaya çıkarmaktadır. Buna da özümleme yapmak denir.