Eğitim Progresyon Ne Demek, Kelime Anlamı Nedir? Progresyon Analizi Nasıl Değerlendirilir?

Progresyon Ne Demek, Kelime Anlamı Nedir? Progresyon Analizi Nasıl Değerlendirilir?

31.03.2021 - 14:26 | Son Güncellenme:

Anlamını bilmediğiniz kelimeler ile gün içerisinde karşılaşmanız mümkündür. Siz de ilk defa duyduğunuz bir kelime ile ilgili olarak veya sürekli olarak duyduğunuz ama ne anlama geldiğini bilmediğiniz bir kelime ile ilgili bilgi edinmek isteyebilirsiniz. Progresyon ne demek, kelime anlamı nedir? Progresyon analizi nasıl değerlendirilir? Progresyon kelimesi hakkında merak edilen tüm detaylar.

Progresyon Ne Demek, Kelime Anlamı Nedir Progresyon Analizi Nasıl Değerlendirilir

Progresyon kelimesi sağlık alanında kullanılan bir kelime olarak ifade edilebilir. Özellikle de hastalıkların durumundan bahsederken kullanılan progresyon, ilerleme ve kötüleşme manasında kullanılmakta olan bir sözcük olarak bilinmektedir. 

Haberin Devamı

Progresyon Ne Demek, Kelime Anlamı Nedir?

Onkoloji de özellikle çok fazla kullanılmakta olan bir kelime olarak dikkat çekmektedir. Kelime anlamı olarak ise ilerleme manasına gelmektedir. Hastalığın kötüleştiğini ve ilerlediğini ifade etmek için kullanılmakta olan bir kelimedir. 

Progresyon Analizi Nasıl Değerlendirilir?

Progresyon kelimesi tıp alanında oldukça fazla kullanılmakta olan bir kelimedir. Hastalığın ilerlediğini ifade etmek için hastalığın progrese olduğu şeklinde bir ifade kullanılmaktadır. Progresyon analizi ise kişinin hastalığının seyri ile ilgili yapılan değerlendirme olarak ifade edilir.