Eğitim Proje Okulu Ne Demek? Proje Okullarında Öğretmen Olma Şartları Nelerdir?

Proje Okulu Ne Demek? Proje Okullarında Öğretmen Olma Şartları Nelerdir?

03.03.2021 - 15:00 | Son Güncellenme:

Pek çok konu hakkında yapılan çalışmalarda öncelik proje okullarına ait olur. 2014 yılında ortaya çıkan bu uygulama sayesinde pek çok okul proje okulu olarak kabul edildi. Sizler için proje okulu ne demek, proje okullarında öğretmen olma şartları nelerdir konularını derledik.

Proje Okulu Ne Demek Proje Okullarında Öğretmen Olma Şartları Nelerdir

Proje okulları, diğer okullara göre daha çok projede yer alır. Bu bağlamda sahip oldukları laboratuvar, bilgisayarlar ve altyapılar da daha iyi olur.

Haberin Devamı

 Proje Okulu Ne Demek? 

 MEB tarafından belirlenen bazı okullar proje okulları olarak adlandırılır. Bu okullar, bölgesel veya uluslararası projelerde yer almaları için seçilmiştir. Genellikle başarı sıralaması yüksek olan okullar arasından tercih edilirler. Öğretmenlerin ve yöneticilerin tamamı Milli Eğitim Bakanlığının uygun gördüğü şekilde yerleştirilir.

 Okulların proje okulları arasında kalıp kalmayacağı dört yılda bir değerlendirilir. Komisyon tarafından uygun görülen okullar milli eğitim bakanının onaylamasıyla birlikte proje okulu kalmaya devam eder. Ancak kurulun uygun görmediği okullar aynı işlevlerine devam edemez.

 Proje Okullarında Öğretmen Olma Şartları Nelerdir?

 Proje okullarında görev alan öğretmenler oldukça önemlidir. MEB tarafından atanan öğretmenlerde bazı şartlar aranır. Projelerin ve öğrencilerin başarısını yüksek tutması için üniversitede öğrenim görevlisi olan kişiler de ders verebilmektedir. Ayrıca yabancı uyruklu öğretmenler de belirlenen ücretler karşılığında bu okullarda görev alabilmektedir.

Haberin Devamı

 Proje okulları il genelinde başarı gösteren okullar arasından seçilir. Yapılan uygulamaların daha güzel sonuçlar vermesi için öğretmenlerin görevi büyüktür. Bu bağlamda, proje okullarında öğretmen olabilmek için her branş öğretmeninin kendi alanında ilk beşte yer alması gerekir.

 Öğretmenlerin atanması dört yılla sınırlıdır. Ayrıca, atanan öğretmenlerin çalışabileceği en fazla süre 8 yıl olarak belirlenmiştir. Akademisyenler de öğretmen olarak atabilmekte, yöneticilik için müdürlük makamında bulunabilmektedir. Ancak en az doktora seviyesinde olması şartı aranmaktadır.