Eğitim Psikolog Nasıl Yazılır? Tdk'ya Psikolog Mu, Pisikolok Mu, Doğrusu Nedir?

Psikolog Nasıl Yazılır? Tdk'ya Psikolog Mu, Pisikolok Mu, Doğrusu Nedir?

10.05.2021 - 01:30 | Son Güncellenme:

Günlük hayatta birçok kelime kullanılsa bile iş yazmaya geldiği zaman birçok yazım yanlışı ortaya çıkmaktadır. Psikolog kelimesi de sıklıkla kullanılmakta olan bir kelimedir. Ancak yazı dilinde bir takım yanlışlıklar yapılmaktadır. Psikolog nasıl yazılır? TDK'ya psikolog mu, pisikolok mu, doğrusu nedir? Psikolog kelimesinin yazılışı ile ilgili merak edilen tüm detayları derledik.

Psikolog Nasıl Yazılır Tdkya Psikolog Mu, Pisikolok Mu, Doğrusu Nedir

Psikolog kelimesi, yazımı en fazla karıştırılan kelimeler arasında yer almaktadır. Doğrusu psikolog olan kelimesinin yazımı ise sıklıkla karıştırılmaktadır. Söylendiği gibi yazmak isterken pisikolog gibi yazılarak hatalı bir yazım yapılmaktadır.

Psikolog Nasıl Yazılır?

Psikolog kelimesi yazılırken sıklıkla hata yapılan kelimeler arasında yer almaktadır. Psikolog kelimesinin doğru yazılışı ise ''psikolog'' şeklinde olmalıdır. Farklı yazımlar ise yazım yanlışı olduğu şeklinde ifade edilebilir.

TDK'ya Göre Psikolog mu, Pisikolok mu, Doğrusu Nedir?

Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazılışı psikolog olarak ifade edilebilir. Bunun aksine pisikolok veya daha farklı yazılışlar ise bir yazım yanlışı olarak bilinmektedir. Kelimenin doğrusu psikolog olarak söylenebilir. Bunun dışında farklı yazımların hatalı olarak kabul edileceği de söylenebilir.