Eğitim Ramak Kala Olay Nedir, Kime Bildirilir? Ramak Kala Olay Örnekleri...

Ramak Kala Olay Nedir, Kime Bildirilir? Ramak Kala Olay Örnekleri...

12.04.2022 - 16:43 | Son Güncellenme:

İş yerlerinde yaşanan ancak maddi ya da manevi zarara yol açmayan olaylara ramak kala olay denir. Ramak kelimesi Arapça kökenli olup sözlük anlamı, düşük hayat belirtisidir. Bu kelime Türkçeye geçtikten sonra ''neredeyse'' ve ''az kalsın'' anlamında kullanılmaya başlanmıştır. Ramak kala olay nedir, kime bildirilir detayları ile derledik.

Ramak Kala Olay Nedir, Kime Bildirilir Ramak Kala Olay Örnekleri...

Ramak kala olay formu personeller tarafından doldurulup işverene iletilir. İşçi sağlığı ve güvenliği açısından, doldurulan formlar vakit kaybetmeden okunmalı, iş kazasına neden olabilecek tüm riskler ortadan kaldırılmalıdır.

Ramak Kala Olay Nedir?

İş kazasına ve yaralanmalara neden olabilecek, henüz gerçekleşmemiş olsa bile potansiyel risk taşıyan olaylara ramak kala olay denir.

Ramak Kala Olay Kime Bildirilir?

Ramak kala olaylar işverene bildirilir. Bunun için iş yerindeki yetkili bir kişinin form doldurması gerekir. Ramak kala olaylara çözüm üretilmediği takdirde yaralanma ve ölümle sonuçlanan kazaların sayısı artmaktadır.

Ramak Kala Olay Örnekleri

1- Bir şantiye alanında açılan 2 -3 metre yüksekliğindeki çukur kapatılmamıştır. Bu çukurun etrafında uyarı levhası da bulunmamaktadır. O çukur kapatılmadığı ya da önüne uyarı levhası konmadığı sürece işçilerin o çukura düşme riski bulunmaktadır.

2- Bir işçi, koruma ekipmanları olmadan çalışmaktadır. Bu işçinin söz konusu ekipmanlar olmadan çalışması hem kendisinin hem de iş arkadaşlarının hayatını riske atmaktadır. Gerekli takipler yapılmalı, eksik olan ekipmanlar tamamlanmalı ve hiçbir işçinin ekipmanları tam olmadan çalışmasına izin verilmemelidir.