Eğitim Riviera Ne Demek? Riviera Zeytinyağının Diğerlerinden Farkı Nedir?

Riviera Ne Demek? Riviera Zeytinyağının Diğerlerinden Farkı Nedir?

03.03.2021 - 13:53 | Son Güncellenme:

Riviera, ülkemizde ve dünya genelinde en çok tüketilen zeytinyağı çeşitlerinden biridir. Özel işlemlerden geçirilerek tüketiciye sunulan riviera, sızma zeytinyağlarına oranla daha ucuzdur. Rafine ve doğal yağların karışımıyla üretilen bu yağlar başta saç ve cilt sağlığı olmak üzere birçok açıdan insan sağlığına faydalıdır. Riviera ne demek? Riviera zeytinyağının diğerlerinden farkı nedir? İşte merak edilen soruların yanıtlarını derledik.

Riviera Ne Demek Riviera Zeytinyağının Diğerlerinden Farkı Nedir

Riviera zeytinyağı genelde yemeklerde kullanılır. Tercihe bağlı olarak salatalarda da kullanılabilir.

Riviera Ne Demek?

Yüksek asit içeren yağların çeşitli işlemlerden geçirilmesiyle üretilen zeytinyağlarına riviera adı verilir. Bu yağların en önemli özelliği renginin daha açık olmasıdır. Daha hafif olduğu için her çeşit yemekte kullanılabilir.

Asit oranı %0.8 ile %1 oranında değişen riviera yağı haricen kullanılabilir. Yüze yapılan doğal maskelerde kullanılan ve cildi nemlendiren riviera, sivilce ve akne oluşmasını önler. Cilde nem ve parlak katar. Deriyi beslediği için saç diplerine de sürülen riviera yağı, saçların çok daha gür çıkmasını sağlar.

Riviera Zeytinyağının Diğerlerinden Farkı Nedir?

Günümüzde en çok merak edilen konuların başında riviera zeytinyağının özellikleri geliyor. Hem görünümü hem de tadı diğer yağlardan farklı olan rivieranın yağ asitliği diğerlerinden daha düşüktür. Bu nedenle daha kolay sindirilir ve mideye zarar vermez. Kolay sindirildiği için bağırsak sağlığına da faydalıdır.

Zeytinyağı daha doğal yollardan imal edilirken, rivieranın birçok işlemden geçirilmesi gerekir. Bu işlemlerden biri de soğuk sıkımdır. Soğuk sıkımdan sonra rivieranın içine kıvamının tutması için az miktarda doğal zeytinyağı da eklenir.

Beslenme uzmanlarına göre riviera ile diğer yağlar arasında sterol kompozisyonu bakımından çok büyük bir fark bulunmamaktadır. Bu nedenle her ikisi de sağlıklı bir şekilde tüketilebilir.

Yağlar arasındaki en büyük farklardan biri de fiyattır. Riviera yağlar natural zeytinyağlarına oranla daha hesaplıdır.