Eğitim Sadako - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

Sadako - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

13.04.2023 - 17:16 | Son Güncellenme:

Sadako tam adıyla Sadako ve Kağıttan Bin Turna Kuşu 1977 yılında Amerikalı yazar Elanor Coerr tarafından kaleme alınmış çocuk kitabıdır. Konusunu yaşanmış bir hikayeden almıştır. Sadako kitabı hakkında merak edilen tüm detaylar.

Sadako - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

Sadako ve Kağıttan Bin Turna Kuşu konusunu 1943 yılında doğan ve 1955 yılında ölen Japonyalı küçük bir kızdan almıştır.

Haberin Devamı

Sadako – Konusu

Sadako ve Kağıttan Bin Turna Kuşu Japonya’da yaşayan ve atom bombası atıldığı dönemde iki yaşında olan bir kızın hikayesini konu ediniyor. Kitapta atom bombasının atılmasının ardından 10 sene sonra küçük kıza kan kanseri teşhisi konulması ve küçük kızın öleceğini bile bile hayallerini kovalaması anlatılıyor.

Sadako atom bombasının yaydığı radyasyon yüzünden kanser olmuş ve ölmüştür. Ancak onun gösterdiği yaşından büyük cesaret tüm Japon çocukların gözünde bir kahraman olmasına neden olur.

Sadako – Kitap Özeti Oku

1943 yılında Japonya’da doğan Sadako II. Dünya Savaşı’nda atom bombası atıldığı sırada henüz 2 yaşındadır. 1954 yılında 12 yaşına geldiğinde ise kahramanın hikayesi başlar. Sadako ailesi ile Japonya Barış Günü etkinliklerine katılmak için hazırlanır ve yola çıkar. Yolda yakın arkadaşı Şizuko’yla karşılaşırlar ve törene beraber giderler. Her şey her zaman olduğu gibi çok güzeldir.

Haberin Devamı

Sadako Spor Bayramı’nda yapılacak olan koşu yarışmasında yarışacak kişiler arasına seçilir. Koşmayı çok seven Sadako büyük bir heyecan içerisinde yarışmaya hazırlanır. Yarışma günü Sadako’nun okul takımı birinci olur.

Ancak Sadako’nun yarışma sırasında başı döner ve midesi bulanır. Yarışmadan bir hafta sonra okulda yapılan antrenman sırasında Sadako tekrar baş dönmesi yaşar ve bayılır. Hastanede yapılan tetkiklerin ardından Sadako’ya lösemi teşhisi konulur.

Sadako hastanede tedavi görmeye başlar ve durumu günden güne kötüleşir. Bu durum hem ailesini hem de okul arkadaşlarını derinden etkiler. Sadako’yu hastanede ziyaret eden yakın arkadaşı Şizuko ona kağıttan bir turna kuşu yapar ve Sadako’ya kağıttan 1000 adet turna kuşu yapanın dileğinin kabul olması ile ilgili efsaneyi anlatır.

Sadako o günden sonra büyük bir inançla kağıttan turna kuşu yapmaya başlar. Ancak Sadako’nun ömrü 1000 adet turna kuşunu yapmaya yetmez ve 1955 yılında 645. turnasını yaparken vefat eder. Turna kuşu o günden bu yana barışın sembolü olarak kabul edilir.

Sadako - Karakterleri ve Sayfa Sayısı

Sayfa Sayısı: 92

Haberin Devamı

Sadako: Atom bombası sonucu kanser olan ve kağıttan yaptığı 645. Turnayı yaparken hayatını kaybeden hikayenin kahramanı.

Şizuko: Sadako’ya kağıttan turna kuşu yapmayı öğreten ve moral veren yakın arkadaşı.