Eğitim Scuba Diving Nedir, Nasıl Yapılır? Scuba Diving Tehlikeli Mi?

Scuba Diving Nedir, Nasıl Yapılır? Scuba Diving Tehlikeli Mi?

14.01.2022 - 14:00 | Son Güncellenme:

Son zamanlarda popüler olan spor dallarından biri de dalış sporları olarak ifade edilmektedir. Adrenalin tutkunlarının tercih ettiği bu spor dalı için birtakım eğitimlerin alınmasına ihtiyaç duyulmaktadır. Scuba diving de dalış sporlarından biri olarak ele alınmaktadır. Peki, scuba diving nedir, nasıl yapılır? Scuba diving tehlikeli mi? İşte, scuba diving hakkında bilinmesi gereken detayları derledik.

Scuba Diving Nedir, Nasıl Yapılır Scuba Diving Tehlikeli Mi

 Scuba diving, yüzme bilenlerin ve herhangi bir sağlık sorunu olmayan her insanın yapabileceği spor aktivitesi olmaktadır. Deniz altı yaşamına merak duyan kişiler tarafından tercih edilen bu dalış sporu için bir eğitim süreci gerekmektedir.

Haberin Devamı

 Scuba Diving Nedir, Nasıl Yapılır?

 Scuba diving adı verilen dalış sporu suyun altında nefes almayı sağlayacak bir tüp ve dalgıç elbisesi ve deniz gözlüğü gibi malzemeler kullanılarak yapılan bir spor aktivitesi olarak belirtilmektedir. Hobi olarak yapılan bu aktivitede derinlik sınırı 30 - 40 metre kadar olmaktadır. Daha derinlere dalmak için tecrübeli olunması gerekmektedir.

 Scuba Diving Tehlikeli mi?

 Tüplü dalış adı verilen scuba diving sporu için eğitim alınması gerekmektedir. Bu konuda bilgisi olmayan kişilerin sadece yüzmeyi bilmeleri ile bu sporu yapmaları tavsiye edilmemektedir.