Eğitim Sinizm Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Örgütsel Sinizm Ne Demek?

Sinizm Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Örgütsel Sinizm Ne Demek?

28.08.2021 - 16:22 | Son Güncellenme:

Antik Yunan döneminin en önemli felsefi akımlarından biri olan sinizmin başlıca temsilciler Diogenes ve Antisthenes'tir. Sokrates'in fikirlerinden etkilenerek kurulan sinizm felsefesinde, topluma ait evrensel değerlerin yerini bireysel haklar ve özgürlük alır. Bu felsefenin temsilcileri, zenginlik, makam, saygınlık gibi çoğunluk tarafından önemsenen olguların tamamını reddetmiştir. Sinizm nedir, TDK sözlük anlamı ne demek? Örgütsel sinizm ne demek tüm detayları ile derledik.

Sinizm Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek Örgütsel Sinizm Ne Demek

Sinizm felsefesinin kurucularından biri olan Diogenes, hayatının son yıllarının bir fıçı içinde geçirmiştir. Büyük İskender'in yardım teklifini ise ''gölge etme, başka ihsan istemem'' diyerek reddetmiştir. 

Haberin Devamı

Sinizm Nedir, TDK Sözlük Anlamı Nedir? 

Kinizm adıyla da bilinen sinizm, para, ün, din, evlilik ve aile gibi olguların tamamını reddeden radikal bir disiplindir. Sinizmde, özgürlük, hiçbir şeye muhtaç olmamak şeklinde tanımlanmıştır. 

Örgütsel Sinizm Ne Demek? 

Bir kurumda çalışanların müdürlere ve yöneticilere karşı kolektif bir biçimde cephe almasına örgütsel sinizm denir. Bunun en büyük nedeni alt üst ilişkisinde değerlerin çatışmasıdır. Çalışanlar tepkilerini farklı şekillerde gösterebilir. Örneğin: 1- İş yavaşlatma eylemi 2- Kurallara itaatsizlik