Sözlük Afet-İ Azam Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Afet-İ Azam Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

06.01.2022 - 04:40 | Son Güncellenme:

Bazı kelimeler bir araya gelerek kelime tamlamalarını oluştururlar. Bu kelime tamlamalarında yer alan sözcükler ayrı ayrı anlamlara sahip olabileceği gibi bir araya geldiklerinde daha farklı anlam oluştururlar. Afet-i azam, bir kelime tamlamasıdır. Bir kelime tamlaması olan afet-i azam ne demek? TDK sözlük anlamı nedir? Nerelerde ne için ve nasıl kullanılır detayları ile derledik.

Afet-İ Azam Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir


Afet-i azam, Arapça olan iki ayrı kelimenin bir araya gelerek oluşturduğu yine Arapça kökenli bir tamlamadır. Bu tamlama sadece dilimizde değil farklı dil ve inanışlarda da kullanılmaktadır.

Afet-i Azam Ne Demek?

Afet-i azam temelde tek bir anlama sahip olsa da farklı farklı anlamları bulunmaktadır. Daha doğrusu yaşanan bir felaketin önemini ve büyüklüğünü de anlatır. Afet-i azam kelime anlamı olarak bela, afet ve musibet demektir. Dünya savaşları ve büyük afetler için kullanılır. Ayrıca kıyamet anlamına da gelmektedir.

Afet-i Azam TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Afet-i azam tanımlamasının TDK sözlük anlamı, büyük afet, kıyamet, büyük yıkım, kıyamet ve felaket şeklinde açıklanmıştır.