Sözlük Akademi Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Akademik Nedir?

Akademi Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Akademik Nedir?

15.09.2021 - 04:37 | Son Güncellenme:

Ülkemizde genel olarak eğitim alanları veya sanatsal alanlarda sık kullanılan bazı yabancı kelimeler bulunmaktadır. Söz konusu olan yabancı kelimeler arasında akademi ve akademik kelimeleri gelmektedir. Akademi kelimesi çok kez duyulsa da anlamları genel olarak bilinmiyor. Akademi ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Akademik nedir tüm detayları ile derledik.

Akademi Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Akademik Nedir

Akademi aslen Fransızca kökenli bir kelimedir. Akademi acadêmie kelimesinden türetilerek dilimizde yer almıştır. Kelimenin temel olarak üç farklı anlamı bulunmaktadır. Akademi yüksekokul anlamına gelmektedir. Öte yandan yazarlar ve sanatçılar kurulu demektir.

Akademi Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Türkçe veya farklı dil kökenli olan kelimelerin anlamlarını bilmek oldukça zordur. Bu nedenle insanlar çeşitli kelimelerin anlamlarını öğrenebilmek adına TDK sözlük sitesinden yardım almak istemektedir. TDK sözlük sitesinde akademi kelimesinin anlamları şu şekilde yer almaktadır:

- Yüksekokul.
- Çıplak modelden yapılmış olan insan resmi.
- Bilgin, yazarlar ve sanatçılar kurulu.

Akademik Nedir?

Akademi kelimesi ile birlikte akademik kelimesi de oldukça fazla kullanılmaktadır. Akademik akademi ile ilgili olan ve bilimsel niteliği bulunan demektir.