Sözlük Balalayka Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Balalayka Nasıl Bir Çalgıdır?

Balalayka Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Balalayka Nasıl Bir Çalgıdır?

29.06.2022 - 16:15 | Son Güncellenme:

Telli bir çalgı türü olarak öne çıkan balalayka, aynı zamanda Rusya kökenlidir. Yuvarlak bir gövdesi ve üç teli olmasının yanı sıra, lavta ailesinden gelir. Balalayka çalgı aleti hakkında merak edilen detayları sizler için derledik.

Balalayka Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek Balalayka Nasıl Bir Çalgıdır

 Dünya çapında bilinen ve sevilen bir çalgı türü olan balalayka, üç tele sahip yuvarlak bir gövdeli bir alettir. 1700'lü yılların sonlarında ortaya çıkarılmış olan bu alet, Dombra ismi ile bilinen bir çalgı türünden esinlenmek sureti ile hazırlanmıştır.

Haberin Devamı

 Balalayka Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

 Balalayka telli bir çalgı türüdür. Türk Dil Kurumu arasında bir çalgı türü olması ile beraber, üç teli olan yuvarlak gövdeli bir yapıdır. Genelde halk arasında farklı şarkıları söylemek için tek başına çalınır ve değerlendirilir. Elbette diğer müzik aletleri ile beraber yine kullanım imkanı verdiğini söylemek mümkün. 

 Balalayka Nasıl Bir Çalgıdır?

 Balalayka fiziksel yapısı itibariyle yuvarlak bir gövdesi olan ve 3 teli bulunan bir çalgı türüdür. Genelde tek başına kullanılır ve yerel olarak halk şarkılarını söylemek için değerlendirilir. Rus kökenli olması ile birlikte Türkiye'de de çok fazla kullanılır.