Sözlük Binti Ne Demek? Arapça'da Bin Ve Binti Ne Demek?

Binti Ne Demek? Arapça'da Bin Ve Binti Ne Demek?

31.08.2022 - 13:38 | Son Güncellenme:

Binti kelimesi, kız evlat anlamında kullanılmaktadır. Arapça bn kökünden gelen binti kelimesi, kız sözcüğünden alıntı olmaktadır. Genelde Arapça metin ve hadis kitaplarında, binti kelimesi ile karşılaşılmaktadır. Peki, binti ne demek? Arapçada bin ve binti ne demek, sizler için merak edilen ayrıntıları derledik.

Binti Ne Demek Arapçada Bin Ve Binti Ne Demek

Kız anlamına gelen binti kelimesi, kişinin cinsiyetini göstermektedir. Bin olarak kullanılan kelimeyse, oğul anlamı taşımaktadır. Eski Arapça isimler, çok uzun adlandırma sistemine dayanmaktadır. Çoğu Arapça isimler, birkaç bölümden oluşmaktadır.

Haberin Devamı

 Binti Ne Demek?

 Binti kelimesi kız anlamına gelmekte olup kişi betimlemesi için önem arz etmektedir. Basit bir Arapça isim bile aile isminden oluşmaktadır. Bir kişinin Arapça adının önüne gelen binti kelimesi, kişinin kimin kızı olduğunu açıklamaktadır. Türkçede genelde Farsçadan gelen isimlerde binti ifadesi olmaktadır.

 Arapçada Bin ve Binti Ne Demek?

 Arapçada oğul anlamında bin kelimesi kullanılırken, kız çocuğu anlamında binti kelimesi kullanılmaktadır. Arap asıllı olan kadın veya erkek fark etmeden, herkeste bin veya binti ifadesi bulunmaktadır. Bin veya binti ifadesinin, isimden sonra kullanıldığı görülmektedir.