Sözlük Biyomekanik Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Biyomekanik Uygulama Alanları Nelerdir?

Biyomekanik Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Biyomekanik Uygulama Alanları Nelerdir?

03.11.2021 - 15:09 | Son Güncellenme:

Biyomekanik terimi günümüzde sıklıkla duyduğumuz terimlerden biridir. Bu terimin anlamı ile ilgili olarak pek çok kişi çeşitli araştırmalar yapar. Biyomekanik nedir, TDK sözlük anlamı nedir? Biyomekanik uygulama alanları nelerdir tüm detayları ile derledik.

Biyomekanik Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Biyomekanik Uygulama Alanları Nelerdir

Biyomekanik kas, tendon, kemik ve bağların hareket etmek için nasıl birlikte çalıştığını inceleyen bilim dalıdır. Bu bilim dalı daha çok hareket mekaniği ile ilgilenir. Bunun yanında kinesiyoloji alanının da bir parçası olarak ifade edilebilir.

Haberin Devamı

 Biyomekanik Nedir, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Biyomekanik yalnızca kemik ve kas yapısı ve bunun yanında üretilen hareket ile ilgilenmez. Böbrek fonksiyonları, kan dolaşımı ve farklı vücut fonksiyonları da bu bilim dalı içerisinde incelenir. Biyomekanik, mekanik ile biyolojik sistemler arasında oluşan bir etkileşimi temsil eder.

 Biyomekanik Uygulama Alanları Nelerdir?

Biyomekanik uygulama alanları oldukça fazladır. Hücreler ile doku yüzeylerinin mekanik çalışmalarının izlenmesi, eklemlerin mekanik çalışmaları, çekme, basma, bükme gibi malzeme test yöntemleri, biyolojik dokuların malzeme karakterizasyonları ile ilgili olarak doku mekaniği ile ilgilenir. Biyomekanik insan vücudunun dışında hayvan, bitki ve hücrelerin mekanik çalışmaları ile ilgili de araştırmalar yapar.