Sözlük Bookmark Ne Demek, Türkçesi Nedir? Bookmarks Ne İşe Yarar?

Bookmark Ne Demek, Türkçesi Nedir? Bookmarks Ne İşe Yarar?

31.08.2022 - 13:52 | Son Güncellenme:

Son dönemlerde internet dünyası ile iç içe olmak sebebiyle sayfa gezintileri arasında iz bırakmak ve son gezinilen web sayfalarına tekrar ulaşılmak amacıyla Bookmark yani Türkçe anlamıyla yer imleri veya yer izleri bırakılmaktadır. Bookmark sıklıkla ziyaret edilen sayfalara kolay ulaşmak ve iz bırakmak amacıyla kullanılmaktadır. Bookmark her internet sayfasında geçerli bir uygulamadır. İşte, tüm detaylar.

Bookmark Ne Demek, Türkçesi Nedir Bookmarks Ne İşe Yarar

 İnternet dünyası akıl almaz bir şekilde geniş yelpazeye sahip web adresleri bulunmaktadır. Sayfa ziyaretleri esnasında bazı web adreslerini kullanıcılar hatırlamak amacıyla iz bırakmak istemektedirler.

Haberin Devamı

 Bookmark Ne Demek?

 Bookmark İngilizce kökenli bir kelime olup Türkçeye İngilizceden geçmiştir. Bookmark, Türkçe de yer imi veya yer izi anlamına gelmektedir.

 Bookmark Türkçesi Nedir?

 Bookmark Türkçe anlamı ayraç, sayfa izi, yer imi olarak tanımlanmaktadır. Aynı zamanda sayfayı öne çıkarmak işaretlemek anlamında kullanılmaktadır.

 Bookmarks Ne İşe Yarar?

 Bookmarks tüm internet tarayıcıların sağ üst köşesinde üç nokta olarak bulunmaktadır. Aranılan sayfa içeriğini kaybetmemek ve ayraç kullanmak isteyen internet kullanıcısı bookmarks içeriğine girerek sayfanın web adresini girer ve kaydeder böylece daha sonra sadece ayraçtan tekrar sayfaya ulaşmasına yardım edecektir.