Sözlük Carousel Ne Demek? Carousel Kelimesinin Türkçesi Nedir?

Carousel Ne Demek? Carousel Kelimesinin Türkçesi Nedir?

06.07.2022 - 15:06 | Son Güncellenme:

Carousel kelimesi farklı sektörlerde kullanılan bir kelimedir. Havacılık sektörü, sosyal medya ve eğlence sektörü başlıca kullanıldığı alanlardır. Atlı karınca anlamında olan Carousel kelimesi İngilizce kökenlidir. Havacılık sektöründe bagajlarla, sosyal medyada paylaşımlarla ve eğlence sektöründe oyuncaklarla ilgili olarak kullanılmaktadır. İngilizce sözlükten Carousel kelimesinin anlamına bakıldığında 3 farklı anlama geldiği görülmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Carousel Ne Demek Carousel Kelimesinin Türkçesi Nedir

 Carousel kelimesi sesteş özelikte kelime olduğundan 3 farklı anlama sahiptir. İngilizce kökenli kelimenin sahip olduğu anlamlar için Türkçe kullanımda farklı kelimeler bulunmaktadır.

Haberin Devamı

 Carousel Ne Demek? 

 İngilizce sözlüklerde Carousel ne demek incelendiğinde 3 farklı anlamla karşılaşılacaktır. İlk anlamı, lunaparklarda görmeye alışık olduğumuz atlı karıncalardır. Havacılıkta kullanıldığı anlamı ile Carousel, havalimanında bagajları teslim aldığımız konveyör hattı demektir. Sosyal medyada Carousel post, denilen yana kaydırmalı türde birden fazla görsel paylaşmaya yarayan özellik için kullanılmaktadır. Sesteş kelime olmasından dolayı aynı kelimenin 3 farklı karşılığı bulunur.

 Carousel Kelimesinin Türkçesi Nedir?

 Carousel kelimesinin Türkçesi farklı sektörlerde farklı anlamlara gelmektedir. İngilizce olan Carousel kelimesinin karşılığı

Lunaparklarda atlı karınca,

Sosyal medya uygulamalarında kaydırmalı gönderi,

Haberin Devamı

Havalimanında bagajların alındığı konveyör hattıdır.