Sözlük Consulting Ne Demek, Türkçesi Nedir? Consulting Firmaları Ne İş Yapar?

Consulting Ne Demek, Türkçesi Nedir? Consulting Firmaları Ne İş Yapar?

30.06.2022 - 18:11 | Son Güncellenme:

Consulting İngilizce kökenli bir kelime olup danışma, danışmanlık yapmak, bir konu hakkında uzman görüşe başvurmak anlamında kullanılmaktadır. Danışmanlık firmaları bu alanda Consulting şirketleri olarak ifade edilmektedir. Consulting şirketleri her iş alanına uygun uzmanlık faaliyetleri ile faaliyetlerini sürdürmektedir. Consulting müşavirlik yapmak, yol göstermek, iş koluna uygun çözüm yolları bulmak ve danışmanlık yapma şeklinde ifade edilmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Consulting Ne Demek, Türkçesi Nedir Consulting Firmaları Ne İş Yapar

Consulting Türkçeye geçen ve yaygın olarak kullanılan yol gösterme, çözüm bulmak amacıyla aracılık etmek anlamında kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

 Consulting Ne Demek, Türkçesi Nedir?

 Consulting, bir konuyu consult etmek, danışmak, bilgi almak ve çözüm arayışında bulunmak anlamında kullanılan sözcüktür. Consulting firmaları Türkçe ifade ile Danışmanlık veren firmalar, Danışmanlık şirketleri olarak firmalara destek veren uzman görüş sağlayan şirketler olarak faaliyetlerini sağlamaktadırlar.

  Consulting Firmaları Ne İş Yapar?

 Danışmalık veren firmalar Consulting firmalar olarak tanımlanmaktadır. Her danışman firma kendi içerisinde uzmanlaşmış çalışanları ile danışanlarına uzman görüş aktarmakta ve diğer firmalara uzmanlık alanlarına göre yön vermektedirler. Örneğin Consulting Finans Company finans işleri ile ilgili uzmanlığı mevcuttur. Mali müşavirlik bu alana örnek gösterilebilmektedir. Ya da çağrı merkezleri kurulum firmalara destek veren Consulting call center company danışmanlık firması çağrı merkezi kurmak personel alımı yapmak ve danışmanlığını üstlenmek gibi görevleri söz konusu olmaktadır.

Haberin Devamı

 Her danışmanlık şirketinin kendine özgü uzmanlık alanı olmalıdır. Hukuk büroları veya hukuk müşavirlikleri de consulting şirketlerine örnek teşkil etmektedir. Bu şirketler sadece danışmanlık görevini yürütmektedirler.