Sözlük Eşlenik Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Eşlenik Sayı Ne Demek?

Eşlenik Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Eşlenik Sayı Ne Demek?

29.08.2022 - 17:12 | Son Güncellenme:

Günlük hayatta farkında olmadan pek çok kelime kullanmaktayız. Bunlardan birisi de eşlenik kelimesidir. Eşlenik kelimesi kelime anlamı ile pek çok kişi tarafından bilinmeyen ve anlamı araştırılan bir kelimedir. Eşlenik kelimesi genellikle Matematik derslerinde karşımıza çıkmaktadır. Eşlenik ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Eşlenik sayı ne demek? İşte eşlenik ve eşlenik sayı hakkında merak edilenler.

Eşlenik Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Eşlenik Sayı Ne Demek

Eşlenik kelimesi bir sayıyı ifade etmektedir. Eşlenik sayı matematikte öğrencilerin mutlaka bilmesi gereken bir terim olmaktadır.

Haberin Devamı

Eşlenik Ne Demek?

Dilimizde bulunan kelimelerin anlamları çoğu zaman bilinmeden kullanılmaktadır. Bunlardan birisi de eşlenik kelimesidir. Matematik dersinde çok sık kullanılsa da anlamı öğrenciler tarafından pek bilinmemektedir. Eşlenik bir nokta, çizgi veya sayının herhangi bir şekilde birbiri ile oranlı bulunması manasına gelmektedir.

TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Türk Dil Kurumu sözlüklerine bakıldığında eşlenik kelimesi anlamını görmek mümkündür. Eşlenik Türkçe kökenli bir kelime olmaktadır. Türk Dil Kurumuna göre eşlenik kelimesinin anlamı şu şekilde açıklanmaktadır:

- Herhangi bir biçimde birbiriyle oranlı bulunan nokta, çizgi, sayı

Eşlenik Sayı Ne Demek?

Eşlenik kelimesi matematik alanında bir sayıyı ifade etmektedir. Eşlenik sayı karmaşık sayıdan, sanal parçasının simgesini değiştirmekle elde edilen sayı anlamına gelmektedir. Eşlenik sayı tek bir sayıyı ifade etmemektedir. Eşlenik sayıya şu şekilde örnek verebiliriz:

Haberin Devamı

 - a+ib ile a-ib eşlenik sayılardır.

 - 2- √2 ile 2+√2 eşlenik sayılar olarak kabul edilmektedir.