Sözlük İkraz Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? İkraz Bedeli Nasıl Hesaplanır?

İkraz Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? İkraz Bedeli Nasıl Hesaplanır?

24.05.2022 - 14:05 | Son Güncellenme:

Borç verme olarak bilinen ikraz kelimesi üyelerin nakit ihtiyaçlarının giderilmesi adına verilmektedir. İkraz, ihtiyaç duyulan nakit tutarının hesaba yatırılması ve borç olarak verilmesi olarak bilinmektedir. Sandık ve kaynaklar tarafından kullanılan borç kapsamında kişilere verilen para olarak adlandırılmaktadır. İkraz ne demek, TDK sözlük anlamı nedir ve ikraz bedeli nasıl hesaplanır ayrıntıları ile derledik.

İkraz Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir İkraz Bedeli Nasıl Hesaplanır

İkraz kelimesi Türkçede üyelerin nakit için ihtiyaç duydukları tutarın ihtiyacı gidermek amacı ile verilmesine denilmektedir. Üyeler birikimlerin tamamı ya da sandık üzerinden ikraz talebi oluşturmaktadır. Kaynaklar içerisinde ikraz kullanımı sağlanmaktadır.

Haberin Devamı

İkraz Ne Demek ve TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Bir çeşit borç verme yöntemlerinden biri olan ikraz, nakde ihtiyaç duyan kişilerin hesaplarına yatırılan paradır. Karşılıklı yardımlar ile beraber bu borç üyelere verilmektedir. TDK sözlük anlamı da borç verme olarak karşımıza çıkmaktadır.

İkraz Bedeli Nasıl Hesaplanır?

Üyeler sandık ya da gelen yardımlar üzerinden ikraz hesaplamaları yapmaktadır. İhtiyaca yönelik tutar hesaplamaları üyeler tarafından yapılmaktadır. Kaynakların göz önünde bulundurulması ve ihtiyaç listelerinin çıkarılması ile ikraz hesaplaması yapılmaktadır.