Sözlük İstiflemek Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? İstif Yapmak Ne Demek?

İstiflemek Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? İstif Yapmak Ne Demek?

16.10.2021 - 02:58 | Son Güncellenme:

Dilimize başka dillerden geçen birçok kelime bulunmaktadır. İstif kelimesi de dilimize başka bir dilden geçmiştir. İstif ne anlama gelmektedir? İstiflemek kelimesinin TDK sözlüğündeki karşılığı nedir? İstif yapmak ne anlama gelmektedir? İstif etmek ne anlama gelmektedir tüm detayları ile derledik.

İstiflemek Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir İstif Yapmak Ne Demek

İstiflemek kelimesi genellikle stoklamak anlamında kullanılmaktadır.

İstiflemek Ne Demek?

İstif kelimesi dilimize Rumcadan geçmiştir. İstif herhangi bir nesnenin depolanması anlamına gelmektedir. Odun ve benzeri ürünlerin düzenli olarak üst üste dizilerek yapılan yığına da istif denmektedir.

İstiflemek TDK Sözlük Anlamı Nedir?

İstiflemek kelimesi TDK sözlüğünde aratıldığında iki karşılık çıkmaktadır. İstiflemek kelimesinin TDK sözlüğündeki ilk karşılığı düzgün bir biçimde üst üste yığmak olarak verilmiştir. İstiflemek kelimesinin TDK sözlüğündeki ikinci karşılığı stok etmek olarak verilmiştir.

İstif Yapmak Ne Demek?

İstif yapmak ya da istif etmek cümleleri oldukça basit anlamlara çıkmaktadır. İstif yapmak genellikle aynı türden şeyleri yığmak, yerleştirmek ve istiflemek için kullanılmaktadır. İstif yapmaya örnek verilecek olunursa zam geleceğini öğrendiğiniz bir şeye zam gelmeden ihtiyaçtan fazla alarak saklamaya denmektedir.