Sözlük İsyan Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? İsyan Etmek Ne Demek?

İsyan Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? İsyan Etmek Ne Demek?

29.05.2022 - 02:53 | Son Güncellenme:

İsyan kelimesi, ayaklanma ve başkaldırı anlamlarına gelmektedir. İnsanların beğenmedikleri bir şeye karşı tepki göstermeleri ve mevcut olarak bulunan kuralları değiştirmeye çalışmaları da isyan olarak adlandırılmaktadır. Aynı zamanda mevcut kurallara ve düzene karşı başkaldırı yapılması da isyan olarak ifade edilebilir. İsyan Arapça kökenli bir sözcük olarak bilinmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.

İsyan Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir İsyan Etmek Ne Demek


İsyan, toplumsa bir terim olarak karşımıza çıkmaktadır. Mevcut otoriteye ve itaate karşı gelmek anlamında kullanılmakta olan isyan, aynı zamanda kişinin bir şeye karşı olması durumunda aşırı bir tepki göstermesi olarak da ifade edilebilir.

İsyan Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

İsyan kelimesinin Türk Dil Kurumuna göre; itaat etmemek, emre boyun eğmemek ve ayaklanmak manalarına sahip olduğu ifade edilebilir. Aynı zamanda isyan; ayaklanma ve başkaldırı anlamlarına da gelmektedir.

İsyan Etmek Ne Demek?

İsyan etmek, mevcut düzene veya bir düşünceye karşı tamamen karşı olmak ve ayaklanmak olarak ifade edilebilir. Aynı zamanda isyan etmenin düzene karşı gelmek ve emre itaat etmemek anlamlarına gelecek şekilde kullanıldığını söylemek de mümkündür.