Sözlük Kara Liste Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Kredi Notunda Kara Liste Ne Anlama Gelir?

Kara Liste Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Kredi Notunda Kara Liste Ne Anlama Gelir?

06.01.2022 - 17:21 | Son Güncellenme:

Kara liste kelime grubu birçok farklı alanda taşıdığı anlam ile kullanılmaktadır. Peki, kara liste ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Kredi notunda kara liste ne anlama gelir tüm detayları ile derledik.

Kara Liste Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Kredi Notunda Kara Liste Ne Anlama Gelir

 Kelime anlamı ile birlikte kara liste sözcük grubu başta banka olmak üzere birçok yerde değerlendirilir. Ortak bir anlama sahip olmasının yanı sıra, kişi veya kişiler üzerinden ele alınır.

Haberin Devamı

 Kara Liste Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Sakıncalı sayılan ya da cezalandırılması düşünülen kişi veya kişiler için kara liste kelimesi kullanılır. Özellikle bu durum grup ya da ülke listesi olarak ön plana çıkar. Kara listeye alınan kişiler, adından da anlaşılacağı üzere belli başlı bazı durumlardan mahrum bırakılır. Özellikle bu durum kredi notu üzerinden daha fazla ön plana çıkmaktadır.

 Kredi Notunda Kara Liste Ne Anlama Gelir?

 Kredi notunda kara liste kişinin finansal açıdan yasal olarak takibe alındığını göstermektedir. Özellikle bazı sebeplerden dolayı kredi notu düşen kişilerin, yasaklı bir duruma düşmesi şeklinde ifade edilir. Aynı zamanda halk arasında kara liste olarak da bilindiğini söylemek mümkün. Bu kişiler herhangi bir bankadan kara listeye düştüğü zaman, diğer tüm bankalar üzerinden aynı durumu yaşar. Bu sebepten dolayı kara listeden çıkana kadar herhangi bir şekilde kredi çekim işlemini gerçekleştiremez. Bu durum dünyanın birçok ülkesinde de yine aynı şekilde gerçekleşir.