Sözlük Katır Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Katır Nasıl Olur?

Katır Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Katır Nasıl Olur?

13.01.2022 - 04:40 | Son Güncellenme:

Bir hayvan türü olması ile beraber katır en çok merak edilen konular içerisinde geliyor. Özellikle geçmişten günümüze birçok farklı amaçlı kullanılan hayvanlar arasında yer alır. Peki katır ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Katır nasıl olur? İşte bu kelime üzerine merak edilen bilgiler.

Katır Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Katır Nasıl Olur


Özellikle Kırsal kesimde katır çok fazla kullanılan hayvan türleri içerisinde yer alır. Çiftçilik ile birlikte hayvancılık üzerinden pek çok amaç altında değerlendirilir.

Katır Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldığı zaman katır bir tür melez hayvan olarak ifade edilmektedir. Farklı türdeki hayvanların çiftleşmesi ile birlikte ortaya çıkan bir canlıdır.

Katır Nasıl Olur?

Atgillerden olan kısrak ile birlikte erkek eşeğin çiftleşmesi neticesinde kısrak ortaya çıkar. Aynı zamanda oldukça güçlü veya dayanıklı hayvanlar olarak öne çıktığını söylemek mümkün. Bu sebepten dolayı ‘katır gibi’ şeklinde kelime grubu üzerinden mecazi olarak da değerlendirilir. Yani çok güçlü ve çok dayanıklı olarak günlük yaşamda amaca göre kullanılır. Bununla beraber katırlar farklı yerlerde amaca uygun olarak değerlendirilir.