Sözlük Kayser Ne Demek? Tdk'ya Göre Kayser Kelimesinin Anlamı Nedir?

Kayser Ne Demek? Tdk'ya Göre Kayser Kelimesinin Anlamı Nedir?

13.04.2023 - 17:21 | Son Güncellenme:

Kayser Almanca kökenli bir kelimedir. Kayser sözcüğü farklı dillerde de aynı anlamda kullanılabilmektedir. Devlet erkan rütbeleri arasında anılan Kayser sözcüğü aslında Roma imparatorluğunda kullanılmaya başlamıştır. Kayser hakkında merak edilenleri derledik.

Kayser Ne Demek Tdkya Göre Kayser Kelimesinin Anlamı Nedir

Kayser, 1890 yılına kadar roma imparatorluğu hükümet devlet adamı olarak kullanılan ve sonrasında Almanca diline aynı anlamda yerleşen sözcüktür.

Haberin Devamı

Kayser Ne Demek? 

Kayser devleti yöneten hükümdar anlamında kullanılmaktadır. Özellikle Almanya da imparatoruna ait bir unvan olarak kullanılmıştır.

Kayser TDK'ya Göre Kayser Kelimesinin Anlamı Nedir?

Bazı sözcükler kökü itibariyle yabancı kelime olmasına rağmen tüm dillerde aynı şekilde kullanılmaya devam etmektedir. Kayser kök itibariyle Almanca bir sözcük olmasına rağmen Rusya, Bizans İmparatorluğu, Sırbistan gibi devletler de hükümdarlık mertebesi için Kayser sözcüğünü kullanmıştır. Kayser aynı zamanda çar, kral, şövalye, hükümdar gibi unvanların karşılığı olarak kullanılmaktaydı.

Türkçe de ise Padişah veya İmparator anlamında kullanılmaktadır. Tüm tarih kitaplarında bir imparatordan bahsedilmesi halinde Kayser kelimesi sıklıkla kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

Eski Rum devleti de bir dönem Hükümdar yerine Kayser kelimesini kullanmıştır. Alman imparatoru öncesi birçok ülke başkanları için kullanılmış unvandır.