Sözlük Kimlik Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Psikolojide Kimlik Ne Demek?

Kimlik Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Psikolojide Kimlik Ne Demek?

26.05.2022 - 04:15 | Son Güncellenme:

Kişinin ad ve soy adının, doğduğu yerin, uyruğunun ve anne-baba adının yazılı olduğu resmi belgelere kimlik denir. Bir insanı diğerlerinden ayırt etmeye yarayan niteliklerin tümü de kimlik olarak nitelendirilir. Kimlik kelimesinin sözlük anlamını ve psikolojide kimlik kavramını ayrıntıları ile derledik.

Kimlik Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek Psikolojide Kimlik Ne Demek


Sosyal psikolojide kimlik ve kişilik kavramları uzmanlar tarafından faklı tanımlanmıştır. Kişilik, bir insanın iç dünyasıyla ilgilidir. Kişiliğin iletişim kurulan insanlara yansıtılması ise kimlik olarak adlandırılır.

Kimlik Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Kimlik, öz Türkçe bir sözcüktür ve "kim" kelimesinden türetilmiştir. Kimlikte, kişinin ismi, soy ismi ve vatandaşlık numarası yazar. Eskiden bu kelime yerine hüviyet sözcüğü kullanılırdı. Argoda ise "kafa kağıdı" kimlik anlamına gelir.

Psikolojide Kimlik Ne Demek?

Psikolojide, bireyin davranışları ve tutumlarının oluşturduğu algıya kimlik denir. Gölgelenmiş kimlikler, genellikle gerçek düşüncelerini saklamak için, düşündüğünden farklı şekilde davranırlar. Ailesinin ve toplumun istediği gibi davranan kişiler "başarılı kimlik" olarak tanımlanır.

Her defasında farklı bir şekilde davranan, henüz hayatına ve geleceğine yön verememiş insanla içinse "dağınık kimlik" terimi kullanılır.

 

Yazarlar