Sözlük Maşa Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Maşa Ne İşe Yarar?

Maşa Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Maşa Ne İşe Yarar?

18.01.2022 - 10:48 | Son Güncellenme:

Maşa, günlük yaşamda yaygın olarak kullanılan bir kelimedir. Sıcak nesneleri tutmaya yarayan iki kollu bir araçtır. Maşa, metalden yapılarak kor ve ateş tutmaya ve karıştırmaya yarayan güvenlik gereci olarak bilinmektedir. Maşa türleri ve işlevleri oldukça fazladır. Kadınların saç şekillendirmek için kullandıkları ve bisiklet tekerlerinin tutunduğu parça olarak da bilinmektedir. Maşa ne demek, TDK Sözlük anlamı nedir? Maşa ne işe yarar tüm detayları sizler için derledik.

Maşa Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Maşa Ne İşe Yarar

 Maşa ne demek sorusunun cevabı, sıcak-soğuk gibi etkenlerden koruyan metal alettir şeklinde verilebilmektedir. Ateş yakanların kor karıştırmak ya da ateşe atılacak malzemeleri yönlendirmeye yarayan gerece maşa denmektedir.

Haberin Devamı

 Maşa Ne Demek?

 Maşa, ateşten koruma aleti olarak bilinmektedir. Fakat kadınlarda saç düzeltme aracı olarak kullanılan maşa, elle tutulamayacak kadar küçük kıymetli ürünlerin tutulabildiği gerecinde adıdır. Mecazi olarak da birinin maşası olmak, kendi isteği dışında şeyler yapmak anlamında da kullanılmaktadır.

 TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Maşa kelimesinin TDK sözlükteki anlamı, Farsça kökenli bir kelime olarak görülmektedir.

Ateş veya kızgın bir şey tutmaya, korları karıştırmaya yarayan iki kollu metal araç,

Başkasının isteklerine, amaçlarına alet olan kimse olarak tarif edilmektedir.

Maşa Ne İşe Yarar?

 Maşa halk arasında bilinen haliyle metalden yapılan iki kollu bir araç olarak sıcak- soğuktan koruma işlevi görmektedir. Dolayısıyla, ateş maşası, buz maşası, saç maşası, şeker maşası gibi pek çok türü bulunmaktadır. Her biri ayrı işe yarayan maşalardan mutlaka her evde bulunmaktadır. Ayrıca mecazi olarak bilinen türü de birinin istek ve arzusuna göre davranan kişilere de maşa denmektedir.