Sözlük Pigme Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Pigmeler Kime Denir?

Pigme Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Pigmeler Kime Denir?

14.01.2022 - 02:08 | Son Güncellenme:

Dilimizde kullanılmasına rağmen anlamı bilinmeyen birçok çeşitli kelime yer almaktadır. Siz de pigme kelimesini duyduğunuz zaman sahip olduğu anlam ile ilgili olarak bilgi edinmek isteyebilirsiniz. Pigme ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Pigmeler kime denir? Pigme kelimesi ile ilgili merak edilen tüm detayları derledik.

Pigme Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Pigmeler Kime Denir


Pigme kelimesi, Afrika da yaşayan kısa boylu bir ırkı ifade etmek için kullanılmaktadır. Pigme, bir ırk olarak bilinmektedir. Pigmeler, zenci soyundan gelmekte olan ve cüce denilecek kadar kısa olan bir ırkı ifade etmektedir.

Pigme Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Pigme kelimesinin ırk bildiren bir ifade olduğunu söylemek mümkündür. Pigmeler, Afrika'da yaşayan kısa boylu bir ırk olarak ifade edilebilir. Pigme, Fransızca kökenli bir kelime olarak bilinmektedir. Pigme kelimesi Türk dil kurumuna göre; boy ortalaması 150 santimetrenin altında olan Afrika kökenli bir zenci topluluğun bireyi olarak ifade edilebilir.

Pigmeler Kime Denir?

Pigmeler, Afrika kökenli oldukları bilinen zenci bir topluluk olarak ifade edilebilir. Boy ortalamaları 1.50'nin altında bulunan pigmeler, cüce bir topluluk olarak bilinmektedir.