Sözlük Problem Nedir? Problem Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek?

Problem Nedir? Problem Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek?

29.08.2021 - 06:11 | Son Güncellenme:

Türk dil kurumunda pek çok sözcüğün anlamı yer almaktadır. Anlamı en çok merak edilen sözcüklerden bir tanesi de problem kelimesidir. Problem kelimesinin ne anlama geldiği ve bu kelimenin kökeninin ne olduğu tartışma meselesi haline gelmiştir. Problem kelimesi birçok kişinin araştırdığı bir kelime olmuştur. Peki, problem nedir? Problem Türk Dil Kurumu sözlüklerinde ne anlama gelmektedir tüm detayları ile derledik.

Problem Nedir Problem Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek


Problem kelimesinin tam olarak kökeni Fransızcadan gelmektedir. Problem kelimesinin aynı zamanda 3 tane anlamı yer almaktadır. Problem kelimesinin Matematiksel olarak da bir terim olduğu bilinmekte ve Matematik anlamı da yer almaktadır.

Problem Nedir?

Problem kelimesinin ilk anlamı sorundur. İkinci anlamı ise davranışı normal olmayan ya da özel olarak eğitilmesi gereken kişidir. Matematiksel terim olarak problem kelimesinin son anlamı ise yanıtım bilimsel olarak yöntemlere dayanarak bulunması ve teoremlerden faydalanmaktır.

Problem TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Türk dil kurumu sözlüklerine de göre problem kelimesinin 3 anlamı yer almaktadır. İlk anlamı soru mesele ve ikinci anlamı sorundur.