Sözlük Promil Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Yüksek Promil Kaçtır?

Promil Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Yüksek Promil Kaçtır?

08.12.2021 - 03:26 | Son Güncellenme:

Konuşurken karşılaştığımız yüzlerce kelime vardır. Bu kelimeler, bir sohbet esnasında kullanılabileceği gibi bazen de karşı taraftan bilmediğimiz kelimeleri işitebiliriz. Promil, zaman zaman duyulan sözcüklerdendir. Promil nedir? TDK sözlük anlamı ne demek? Yüksek promil kaçtır? Promilin hangi kökenden dilimize geldiğini detayları ile derledik.

Promil Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek Yüksek Promil Kaçtır

Promil, özellikle alkolle ilgili olan durumlarda duyduğumuz bir kelimedir. Dilimizde yaygın kullanılan bu sözcük Fransızcadan dilimize geçmiştir. Her alkol farklı promil değerlerine sahip olabilir.

Promil Nedir?

Promil, Fransızca kökenli bir sözcük olsa da dilimizde sürekli olarak kullanılmaktadır. Promil, kandaki alkol miktarını gösteren ölçü birimidir. Promil, bir cihaz sayesinde nefesten ölçülür.

TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Promilin, Türk Dil Kurumu kaynaklarında yer alan sözlük anlamı kişinin aldığı alkolün 100 miligram kandaki oranını gösteren birim şeklindedir.

Yüksek Promil Kaçtır?

Promil sınırı olan bir ölçü birimidir. Trafikte yüksek promil 0,50 promil şeklindedir. Genel olarak promil değerlerinde görülebilecek en yüksek promil sınırı ise 200 ila 300 değerleridir. Daha üstü komaya neden olmaktadır.