Sözlük Semer Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Semer Ne İşe Yarar?

Semer Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Semer Ne İşe Yarar?

14.01.2022 - 14:03 | Son Güncellenme:

Semer TDK sözlük anlamı merak edilen kelimelerden biridir. Özellikle birçok kişi tarafından kullanılmasından dolayı anlamı araştırılan sözcükler arasındadır. Bu bakımdan Semer kelimesinin ne demek olduğunu öğrenebilir ve cümle içinde istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Semer ne demek, TDK sözlük anlamı nedir tüm detayları ile derledik.

Semer Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Semer Ne İşe Yarar

Semer, Rumca kökenli bir kelimedir ve dilimize de Rumcadan geçmiştir. Semer kelimesi anlam olarak at, katır ya da eşek gibi hayvanların üstüne bağlanan bir ağaçtır.

Haberin Devamı

 Semer Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Semer, dilimize Rumcadan geçmiştir ve Rumca kökenli bir kelimedir. Sıkça kullanılmasından dolayı Semer kelimesinin anlamı merak edilmektedir. Semer kelimesi dilimizde at, eşek gibi hayvanların sırtına bağlanan ağaçtan bir eşyadır. Bu sayede bu hayvanlara binmek ya da semer sayesinde yük taşımak mümkündür. 

 Semer Ne İşe Yarar?

 Semer, at, eşek ya da katır gibi hayvanların sırtına yerleştirilen ve yük taşımaya da yarayan bir araçtır. Semer sayesinde hayvanların sırtına binmek ya da yük taşımak insanlar için mümkün olmaktadır.