Sözlük Timsah Gözyaşı Ne Demek? Timsah Gözyaşları Deyiminin Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Timsah Gözyaşı Ne Demek? Timsah Gözyaşları Deyiminin Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

05.12.2021 - 02:25 | Son Güncellenme:

Günlük hayatta sıkça kullanılan deyimler bulunmaktadır. Bu deyimler bazı özel anlamlar içermektedir. Çünkü her deyimin temelinde bir anlam yer almaktadır. Bu durum deyimlerin hepsinde vardır. Timsah gözyaşı da sıkça kullanılmaktadır. Sizler için Timsah gözyaşı ne demek? Timsah gözyaşları deyiminin TDK sözlük anlamı nedir tüm detayları ile derledik.

Timsah Gözyaşı Ne Demek Timsah Gözyaşları Deyiminin Tdk Sözlük Anlamı Nedir

En çok kullanılan deyimler arasında timsah gözyaşı gelmektedir. Birçok kişi bu deyimi severek kullanmaktadır. Çünkü timsah gözyaşı yalandan ağlayan kişiler için kullanılmaktadır. Bu durumda olan kişilerin gerçekten ağladıkları düşünülmez. Yani timsah gözyaşı döken kişiler gerçekten ağlamayan kişiler diye düşünülmektedir.

Haberin Devamı

Timsah Gözyaşları Deyiminin TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Timsahlar avlarını yerken gözlerinden gözyaşına benzer bir sıvı gelir. Bu sıvı aslında gözyaşı değildir. Özellikle timsahların gerektiği durumlarda yavrusunu yediği de bilinmektedir. Bunu yaparken timsahın gözünden aynı sıvı gelir. Bundan dolayı birçok kişi için timsah gözyaşı deyimi kullanılır. Ağlaması yalan olarak düşünülen kişiler için sıkça timsah gözyaşı döküyor denir. Timsah gözyaşı deyimi buradan gelmektedir ve sıkça da kullanılmaktadır.