Eğitim Sunroof Nedir, Ne İşe Yarar? Araçlara Sonradan Sunroof Takılabilir Mi?

Sunroof Nedir, Ne İşe Yarar? Araçlara Sonradan Sunroof Takılabilir Mi?

02.03.2021 - 15:36 | Son Güncellenme:

Otomobiller günümüzde kullanıcıların ihtiyaç ve taleplerine göre eskisinden çok daha iyi donanıma ve tasarıma sahip olarak üretiliyor. Sürüş sırasında sürücü ve yolcuların konforunu arttırmak için tasarlanan araç özelliklerinden birisi de sunrooftur. Sunroof, halk arasında tavan penceresi olarak da bilinir. Sunroof nedir, ne işe yarar? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Sunroof Nedir, Ne İşe Yarar Araçlara Sonradan Sunroof Takılabilir Mi

Elektrik sistemine bağlı olarak çalışan pratik ve konfor sağlayan sunrooflar, tek bir dokunuş ile açılabiliyor. Kademeli olarak açılabilen bu sistemler sayesinde dilerseniz pencereyi tamamen açabilir ya da aralık bırakabilirsiniz.

Haberin Devamı

Sunroof Ne İşe Yarar? 

Sunroof, araç kullanıcılarının konforunu arttırmayı amaçlayan araç donanımları arasında yer alır. Halk arasında tavan penceresi olarak da bilinen sunrooflar, arabalarda çok eskiden beri kullanılan bir sistemdir. Bu sistem otomobillerde ilk kullanılmaya başladığı zaman sadece açılıp kapanma özelliğine sahip mat metallerle tasarlanıyordu. Günümüzde ise bu pencereler, güneş ışığını tamamen araç içine alabilen saydam cam yapılar olarak üretiliyor. 

Cam bölmenin sadece gölgeliğini kullanarak güneş ışığını araç içine alabilirsiniz. Aynı zamanda kış aylarında da çok önemli bir avantaj sağlayan sunroof, yaz aylarında da tavan penceresinin tamamen açılarak araç içine temiz hava girmesine ve daha ferah ve konforlu bir ambiyans ortaya çıkmasına yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

Araçlara Sonradan Sunroof Takılabilir mi?

Sunroof, çalışma prensibi ve yapı bakımından çok basit bir sisteme sahip olsa da bir otomobile sonradan eklenmesi en zor ve zahmetli olan donanımlar arasında yer alır. Sunroof yapısında, tahliye hortumları, kızakları, sunroof halatını, elektrik motorunu ve sunroof fitillerini bulunur. Bu işlem zor olsa da usta kişiler tarafından doğru bir şekilde montaj yapıldığı zaman hiçbir sorun ortaya çıkarmaz. Fakat aracınıza sunroof taktırdığınız zaman “aracın tavanı kesilmiş, takla mı attı?” gibi sorular alıcıların aklına gelebilir.

 

 

 

Yazarlar