Eğitim Tarihte İllk Türk Denizci Kimdir?

Tarihte İllk Türk Denizci Kimdir?

07.10.2022 - 17:05 | Son Güncellenme:

Tarihte ilk Türk denizci tarih kaynaklarında en çok araştırılan konulardan birisidir. Tarihçiler tarafından araştırılan ve tartışılan ilk Türk denizcinin faaliyetleri ve daha pek çok özelliği merak edilmektedir. Tarihte ilk Türk denizci kimdir? İşte, ilk Türk denizcisi hakkında merak edilenler.

Tarihte İllk Türk Denizci Kimdir

Tarihte pek çok konu önem taşımakla beraber merak edilmektedir. Bu konulardan birisi de ilk Türk denizci olmaktadır.

Haberin Devamı

Tarihte İlk Türk Denizci Kimdir?

Tarihte bilinen ilk Türk denizci Çaka Bey olmaktadır. Çaka Bey aynı zamanda Çağa Bey olarak da bilinir. Çaka Bey denizci olduğu zamanlarda Selçuklu komutanı olmuştur. Ayrıca Selçuklunun denizdeki hakimiyetini de sağlamıştır. Selçuklu akımlarına katıldıktan sonra yaklaşık Malazgirt muharebesinden 7 yıl sonra Bizans İmparatorluğuna esir düşen Çaka Bey bu dönemde Bizans İmparatoru tarafından beğenilmiş ve saraya alınmıştır.

Çaka Beyin tam olarak doğum tarihi bilinmemektedir. Fakat ölüm tarihi 1092 olarak tarih kaynaklarında geçmektedir. Tarihte pek çok deniz savaşına katılmıştır ve Anadolu'da bağımsız bir beylik kurmuştur. Malazgirt Savaşından sonra ise Türkler Anadolu'ya girince Çaka Bey'de denizlerdeki hakimiyetini sağlamıştır.