Eğitim Terim Anlamlı Cümle Örnekleri Nelerdir?

Terim Anlamlı Cümle Örnekleri Nelerdir?

19.05.2021 - 05:56 | Son Güncellenme:

Terim anlamlı cümle örnekleri, ülkemizde edebiyat alanında ders olarak öğretilen konular arasında yerini alıyor. Bir cümlenin terim anlamı karşılaması için bilim, spor, sanat ve edebiyat gibi daha pek çok dalda kalıplaşmış şekilde kullanılmasıdır. Sizin için Terim anlamlı cümle örnekleri nelerdir şeklinde seçilmiş olan konu başlığını tüm detayları ile birlikte derledik.

Terim Anlamlı Cümle Örnekleri Nelerdir

Türkçede bazı meslekler için yüklenmiş olan terim anlamlı cümleler oldukça sık bir şekilde karşımıza çıkmaktadır. Bu terim anlamlı cümleler terim anlamlı cümlelerdir. Bu tümceler zaman içerisinde kullanıldığı alanda kalıplaşma niteliğiyle kalıcı hale gelir.

Terim Anlamlı Cümle Örnekleri Nelerdir?

Tıp, bilim, edebiyat, sanat, hukuk, spor ve bazı meslekler içerisindeki kelimelerin anlam bulmuş hali olan sözcüklerin bütünü terim anlamlı olan kelimelerdir. Terim anlamlı kelimelerin kullanımıyla birlikte ise terim anlamlı cümleler kurulur.

Terim anlamlı kelimelere örnek verilmesi gerekirse bunlar;

- Anestezi,
- Kadavra,
- Nota,
- Çarpma,
- Cerrahi,
- Yüklem,
- Üçgen,
- Zarf,
- Kafiye,
- Mahkeme,
- Ortaç,
- Mesnevi,
- Divan,
- Gövde,
- Gol gibi kelimelerin kullanıldığı ve daha fazlası terim anlamlı cümlelerdir.

Örnek cümleler ile birlikte terim anlamlı cümlelerin oluşturulması şu şekilde olur:

- Bu maçta tam 2 gol atıldı. ( Bu terim anlamlı cümlede "gol " kelimesi terim anlamlıdır.)
- Kadavra tıp öğrencilerinin eğitimi için kullanılır. ( Bu terim anlamlı cümlede "kadavra" terim anlamlı kelimeleri kullanılmıştır. )
- Mahkeme duruşma tarihi 20 Eylül 2021 tarihine ertelendi. ( Bu terim anlamlı cümlede "mahkeme, duruşma" terim anlamlı kelimeleri kullanılmıştır. )
- Rica etsem bu şarkının notalarını bana verir misin? (Bu terim anlamlı cümlede "nota" terim anlamlı kelimesi kullanılmıştır. )
- 2 ile 2'nin çarpımının sonucu 4 rakamıdır. ( Bu terim anlamlı cümlede "çarpma " terim anlamlı kelime kullanılmıştır.)