Eğitim Toynak Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Toynak Neye Denir?

Toynak Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Toynak Neye Denir?

24.08.2021 - 15:01 | Son Güncellenme:

Günlük televizyon haberi sunan kanallar, internet siteleri veya konuşma arasında bazı kelimeleri çok fazla duyarız. Dilimizde çok fazla kullanılan kelimelerden birisi de toynak kelimedir. Toynak kelimesi küçük yaştan itibaren sıkça duyduğumuz kelimelerden olsa da kelimenin anlamını bilmeyen çok fazla kişi bulunuyor. Toynak nedir, TDK sözlük anlamı ne demek tüm detayları ile derledik.

Toynak Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek Toynak Neye Denir

Toynak kelimesi genel olarak hayvancılıkla uğraşan kişiler tarafından fazlaca kullanılan kelimelerdir. Toynak kelimesi at veya eşek gibi hayvanların tırnağı anlamına gelmektedir. İnsanlar toynak kelimesinin daha detaylı anlamı için TDK sitesine bakmak istemektedir.

Toynak Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Türkçe kökenli veya yabancı dil kökenli olan tüm kelimelerin anlamları tek bir site altında toplanmakta ve bu sitelerin başında TDK sözlük sitesi gelmektedir. TDK sözlük sitesinde aynı zamanda kelime anlamlarından farklı olarak kelimelerin doğru yazılışları da yer almaktadır. TDK sözlük sitesinde toynak kelimesi için detaylı bilgilendirme bulunmakta ve anlamı şu şekilde yer almaktadır:

- At, eşek gibi tek tırnaklı hayvanların tırnağı.

Toynak Neye Denir?

Toynak kelimesi halk arasında toynak gibi tırnakları var şeklinde kullanılsa da genel olarak bir hayvanın tırnakları için kullanılan kelimedir.