Eğitim Yadırgamak Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Yadırgamak Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

20.06.2021 - 01:16 | Son Güncellenme:

Yadırgamak kelimesi Türkçe de oldukça sık karşımıza çıkmıştır. Yadırgamak kelimesi uzun zamandır dilimizde bulunmaktadır ve sık sık kullanılan bir kelimedir. Yadırgamak ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Yadırgamak kelimesi dilimize hangi dilden geçmiştir? Yadırgamak kelimesinin kaç farklı anlamı bulunmaktadır? Sizler için yadırgamak kelimesinin anlamını ve merak edilenleri derledik.

Yadırgamak Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir

Yadırgamak, bir durumda farklı olan bir davranış veya durumun alışılagelmemiş olması ve farklı algılanmasıdır.

Yadırgamak Ne Demek?

Yadırgamak kelimesi, bir kişiye ya da birden fazla kişiye yabancı olan bir duruma karşı alışamaması ya da farklı görmesidir. İnsan alışık olduğu durumlar dışında farklı bir durum ile karşılaşır ise kişi bu durumu yadırgar.

Yadırgamak Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Yadırgamak kelimesinin kökeni Türkçedir ve uzun zamandır dilimizde bulunmaktadır. TDK Sözlük anlamına göre tek anlamı bulunmaktadır. Yadırgamak kelimesinin anlamı kendine yabancı gelen bir kimseye, duruma veya şeye alışamamak, ısınamamaktır. Fiil olan bu kelime birçok şekillerde kullanılabilir. Yeni olan bir durumu yadırgamak veya hep aynı olan daha sonrasında farklılık gösteren bir durumu yadırgamak bunlardan bazılarıdır.