Eğitim Yapay zekâ temelli yeni programlar açılacak

Yapay zekâ temelli yeni programlar açılacak

01.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Nörobilim ve Nöroteknoloji Mükemmeliyet Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (NÖROM) açılışında, yapay zekâ temelli yeni programlar açılacağını duyurdu.

Yapay zekâ temelli yeni programlar açılacak

ANKARA Milliyet - Gazi Üniversitesi’nde, Ankara ve Orta Doğu Teknik üniversiteleri ortaklığında, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın desteğiyle kurulan NÖROM’un açılışına YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Türkiye Bilimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, NÖROM Merkez Müdürü Prof. Dr. Hayrunnisa Bolay Belen katıldı. 

Haberin Devamı

Konuşmasında yapay zekâ çalışmalarını stratejik bir mesele olarak gördüklerini belirten Özvar, “Açılan lisans programları ve enstitülerle bu konuda atılım gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. 2024-2025 yılı itibarıyla yapay zekâ temelli yeni programlar açılacağını ve öğrencilerimize bu alanda yetkinlik kazandırmaya başlayacağımızı duyurmak isterim. NÖROM’un yapay zekâ çalışmalarına büyük ivme kazandıracağına inanıyorum. Göstereceği başarı, benzer merkezlerin kurulmasına ön ayak olacaktır” dedi. 

Geleceğin sorunlarına cevap verecek

TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, açılıştaki konuşmasında NÖROM gibi merkezlerin artarak devam edeceğini belirterek, “Geleceğin sorunlarına yenilikçi yaklaşımlarla cevap vereceğini düşünüyorum” diye konuştu. TÜBA Başkanı Şeker de “Sinirbilim, multidisipliner bir yapı olarak birçok bilim disiplininin bir arada çalışmasını zorunlu kılıyor” diyerek, bu tip merkezlerin sayısının tematik olarak artması gerektiğine işaret etti. Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldız ise merkez için 38 kadro aldıklarını, haftaya cuma günü ilana çıkacaklarını kaydetti.